Lefkoşa'daki Atatürk Spor Salonu ve Gazimağusa'daki Doğu Akdeniz Üniversitesi Lala Mustafa Paşa Spor Salonu'na saat 09.00'dan itibaren gelen seçmenler, Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için oylarını kullanıyor.
Salonlara KKTC polisince yapılan üs aramasının ardından alınan seçmenler, yurt dışı seçmen listesindeki kontrolün ardından oy verme işlemini gerçekleştiriyor.
Seçimlerde sandık kurulacak Güzelyurt'ta da oy verme işlemi 29 Nisan'da başlayarak 1 Mayıs'a kadar devem edecek. Bu sürede kentteki seçmenlere mobil konsolosluk hizmeti de sunulacak.
KKTC'deki 142 bin seçmen, Lefkoşa ve Gazimağusa'da 13 gün, Güzelyurt'ta 3 gün süreyle toplam 29 sandıkta oylarını kullanabilecek.
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a saldırı girişimi: Rumlar tarafından ölümle tehdit edildi
Fuat Oktay'dan KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a ziyaret: Türkiye sonuna kadar yanınızda
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs'ta iki devlet temelinde bir anlaşma kaçınılmaz
KKTC 4,5G'ye geçiyor: 1 milyar 250 milyon lira hazineye girecek
CHP Genel Başkanlığına aday olması beklenen Örsan Öymen'in kardeşi Onur Öymen: Kılıçdaroğlu Amerikan projesi
Bakırköy'de pitbull dehşeti: Bacağı parçalandı sokak kan gölüne döndü
Kadıköy'de tek teker üzerinde giden motosikletliye 24 bin TL ceza