Maher Zain depremzedelere bir TIR yardım gönderdi

Dünyaca ünlü Müslüman sanatçı Maher Zain Kahramanmaraş'taki iki büyük depremden etkilenen depremzedelere bir TIR yardım gönderdi. İnsan Vakfı'nın Adıyaman'da kurduğu lojistik merkezi ve aşevini ziyaret eden Maher Zain ekibiyle beraber yapılan çalışmaları da yerinde inceledi.

Ali Kürşat Büyükada Yeni Şafak
Maher Zain'den depremzedelere yardım

Dünyaca ünlü Müslüman sanatçı Maher Zain, Türkiye'yi derinden etkileyen asrın faciası Kahramanmaraş depreminde, afet bölgesinde arama kurtarma ve insani yardım faaliyetleri yürüten İnsan Vakfı'na bir TIR insani yardım malzemesi bağışladı.

İnsan Vakfı'nın Adıyaman'da kurduğu lojistik merkezi ve aşevini ziyaret eden Maher Zain ekibiyle beraber yapılan çalışmaları da yerinde inceledi.

İnsan Vakfı

Bakanlar kurulu kararıyla "Kamu Yararına Faaliyet" gösteren İnsan Vakfı, depremin ilk gününden bu yana 2100'e yakın saha ekibi, 16 aşevi-lojistik merkeziyle deprem bölgesinde arama kurtarma ve insani yardım faaliyetleri yürütüyor. İnsan Vakfı'nı kurduğu aşevlerinde yaklaşık 60 bin kişiye her gün yemek dağıtılıyor.

Maher Zain kimdir?

Maher Zain (Arapça: ماهر زين‎; d. 16 Temmuz 1981, Trablusşam), Lübnan doğumlu İsveçli Müslüman bir R&B şarkıcısı, söz yazarı ve müzik yapımcısı. İlk albümü olan Thank You Allah (Teşekkür Ederim Allah) 2009 yılında piyasaya sürülmüş ve uluslararası çapta bir başarı elde etti.

Yardım yetmiyor algısına afet bölgesindeki vatandaş cevap verdi

AFAD'dan depreme ilişkin dikkat çeken tespit: 500 atom bombası gücünde volkanik hareketlilik yok

ABD'li sismolog Lee: Kahramanmaraş merkezli depremler 'yıkıcı ve korkunç'