Meclis'te kabul edildi: Erzincan'da maden ocağındaki toprak kaymasını araştıracak komisyon kurulacak

TBMM Genel Kurulu, Erzincan'ın İliç ilçesindeki madende meydana gelen toprak kayması nedeniyle mesai yaptı. Genel Kurulda yapılan görüşmelerin ardından yaşanan toprak kaymasının tüm yönleriyle araştırılmasına ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kabul edildi; tüm siyasi partiler olumlu yönde oy kullandı. Öte yandan komisyon kurulması kararı, Resmi Gazete'de de yayımlandı. Böylelikle heyelanı tüm yönleriyle araştıracak komisyonun kurulması kararı resmileşti.

Haber Merkezi AA
Erzincan'daki madende toprak kayması.

TBMM Genel Kurulunda, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen toprak kaymasının tüm yönleriyle araştırılarak muhtemel maden kazalarının önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla araştırma komisyonu kurulması kabul edildi.

Komisyon 22 üyeden oluşacak

Genel Kurulda yapılan görüşmelerin ardından Erzincan'daki madende yaşanan toprak kaymasının tüm yönleriyle araştırılmasına ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kabul edildi; tüm siyasi partiler olumlu yönde oy kullandı. 22 üyeden oluşacak komisyonun çalışma süresi 3 ay olacak ve gerektiğinde Ankara dışında da çalışabilecek.

Genel Kurulda AK Parti Grubunun kabul edilen önergesine göre, Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi gündemin ilk sırasına alındı. Genel Kurulda, bugün, yarın ve 20 Şubat Salı günü bu kanun teklifinin görüşmeleri tamamlanacak, ardından enerji alanında düzenlemeler içeren Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlanacak. Teklifin görüşmelerinin 22 Şubat Perşembe günü tamamlanmaması halinde Genel Kurul 23 Şubat Cuma günü de mesai yapacak.

Genel Kurulda, Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasının kabul edilmesinin ardından Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlandı.

Karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Öte yandan komisyon kurulması kararı, Resmi Gazete'de de yayımlandı. Böylelikle heyelanı tüm yönleriyle araştıracak komisyonun kurulması kararı resmileşti.

Yayımlanan TBMM kararında şu ifadeler kullanıldı:

"Erzincan'ın İliç İlçesindeki Bir Altın Madeninde Meydana Gelen Kazanın Tüm Yönleriyle Araştırılması ve Benzer Kazaların Önlenmesine Yönelik Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Anayasa'nın 98'inci, İçtüzük'ün 104 ve 105'inci maddeleri uyarınca bir Meclis araştırması açılmasına, bu araştırmayı yapacak Komisyonun 22 üyeden kurulmasına, Komisyonun çalışma süresinin Başkan, Başkanvekili, Sözcü ve Kâtip seçimi tarihinden başlamak üzere 3 ay olmasına ve gerektiğinde Ankara dışında da çalışmasına, Genel Kurulun 14.02.2024 tarihli 60'ıncı Birleşiminde karar verilmiştir."


AFAD Başkanı Memiş: 9 işçimize ulaşmak için her türlü yöntemi deniyoruz

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden 'göçük altında kalan madencilerin sayısı resmi rakamın beş katı' iddiasına yalanlama

827 personel kayıp dokuz işçiyi arıyor: Kayan kütlenin hacmi 10 milyon metreküp