MHP Genel Başkanı Bahçeli: İsrail yaptıklarının bedelini ödemelidir

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "İsrail, yaptıklarının bedelini ödemelidir. Uluslararası Ceza Mahkemesi zulmün hesabını İsrail devletinden sormak mecburiyetindedir" dedi. Bahçeli, "Eskiye dönüş uçurumdur. Parlamenter sistem ezberlerinin ardındaki niyet Türkiye’nin yükseliş ve büyüme isteğini engellemektir" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in ramazan ayında Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da terör estirdiğini, uluslararası toplumun gözü önünde insanlık suçu işlendiğini bildirdi.

Filistinli sivillere hiçbir inancın kabullenmeyeceği baskı, dayatma ve şiddet uygulandığını belirten Bahçeli, şunları söyledi:

"MESCİD-İ AKSA İNANCIMIZIN İFFETİ, KIBLEMİZİN İLKİDİR"

Bahçeli, Müslüman Türk milletinin Kudüs'ün çiğnenmesine, mescitlerin silahların gölgesinde tutulmasına tahammül etmeyeceğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin diplomasisi: Malezya Kralı ve Katar Emiri ile görüştü

"SEÇİMLER 2023'TE YAPILACAK"

Bahçeli, Türkiye'nin erken seçim gündemi olmamasına rağmen; ısrarla, inatla, iddiayla 'seçim olacak' diyenlerin olduğunu anımsatarak, şu ifadelere yer verdi:

GÜNDEM
MHP'den 100 maddelik anayasa önerisi

"TÜRKİYE'DE ÇETELERİN HÜKMÜ BİTMİŞTİR"

Bahçeli, Türkiye'nin Parlamenter Sistemi denediğini, ancak kargaşadan ve krizden başka bir netice alamadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"ÖNERİMİZ CUMHURBAŞKANIMIZIN TAKDİRİNE SUNULDU"

Bahçeli, 100 maddelik anayasa önerisinin de bugüne kadar yalnızca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgi ve takdirine sunulduğunu hatırlatarak, "Bunun dışında metni ne eline alan ne gören ne de okuyan olmuştur. Kaldı ki değerli ve saygın anayasa çalışmamızın bütününe nüfuz etmeden karalamak, kötü göstermek art niyetliliktir. Siyaset er meydanıdır. Varsa bir çalışması bulunan, varsa bir hazırlığı olan çıkıp milletimize açıklamalıdır. Daha bir sayfasını okumadıkları anayasa öneri metnimizi önyargılarla tenkit etmek, toptancı mantıkla reddetmek, hayal mahsulü isnatlarda bulunmak Türkiye'nin dağılan, çözülen, marjinalleşen, perişanlık yaşayan çapsız muhalefet anlayışının belgeli vesikasıdır. CHP Genel Başkanı, 'amaç gündem değiştirmektir' diyerek hiç kimseyi şaşırtmamıştır. İP'in ahlaken sorunlu ve ayıplı yorumu ise siyasi iflasın tam bir ilamıdır. Saadet Partisi Genel Başkanı'nın 'millet karnını doyurma derdinde, ne anayasası' ifadesi de gaflettir" ifadesini kullandı