Millet 15 Temmuz'da canını verdi bugün malını veriyor

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından tek yürek oldu. 7'den 70'e herkes, depremden etkilenen vatandaşlara yardım ulaştırmak için seferber oldu. 15 Temmuz hain darbe girişiminde vatanı için canını ortaya koyanlar, 10 ilde etkili olan depremin ardından ise mal varlığını ortaya koydu. Bazı vatandaşlar, afetzedeleri evlerinde misafir ederken bazıları ise uygun ve boş durumdaki mülklerini paylaştı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Afetzedeler depremde evsiz kaldı

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde Türkiye tek yürek oldu. Depremin büyük hasar verdiği 10 ile Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce TIR'la AFAD koordinasyonunda yardım malzemesi taşındı.Afet bölgesinden açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremzedelere seslenerek "Hiçbir insanımızı çaresiz, sahipsiz bırakmayacağız. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızdan devletlerine güvenmelerini istiyorum. Nakdi yardımların AFAD üzerinden yapılması, istismarları ve tereddütleri ortadan kaldıracak bir yöntemdir." ifadelerini kullandı.


YARDIMLARIN ULAŞMASI İÇİN ZAMANLA YARIŞILDI


Depremin hemen ardından tek yürek olan vatandaşlar, bulundukları il ve ilçelerin belediyeleri, AFAD ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla afet bölgesine yardımda bulundu.

İstanbul’dan deprem bölgesine günde 200’den fazla TIR yardıma gitti. Soğuk kışın hüküm sürdüğü afet bölgesinde en çok ihtiyaç duyulan malzemelerin gönderilmesine öncelik verilirken yardımların depremzedelere bir an önce ulaştırılması için adeta zamanla yarışıldı.


2 EVİ OLAN BİRİNİ DEPREMZEDEYE VERİYOR


Ülkece yaşanan bu yıkıcı hadisenin yaralarını sarmaya çalışırken birçok insan bölgeye maddi yardımda bulunmak için harekete geçti. Vatandaşlar, uygun ve boş durumdaki evlerini depremzedelere açtığını duyurdu.

Boş evlerini depremzedelere açmak isteyen vatandaşların yanı sıra bazı da ikinci el eşya alım ve satımının yapıldığı bir sitede 'geliri depremzedelere verilecek' ifadesiyle çok sayıda ev eşyasını satışa sundu.

VATANDAŞLAR HAYVANLARINI SATIŞA ÇIKARDI

Erzurum'da 30 Ekim 1983'te meydana gelen 1155 kişinin hayatını kaybettiği 6.9 büyüklüğündeki depremi Narman ilçesinde yaşayan 8 çocuk annesi Nazime Kılıç (67), beslediği büyükbaş hayvanı satarak elde ettiği 23 bin lirayı depremzedelere bağışladı.

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde ise küçükbaş yetiştiriciliği yapan bir çiftçi, 17 bin lira değerindeki damızlık koçunu depremzedeler için 10 bin lira bağış karşılığında satışa sundu.


STK'lar depremzedeler için seferber oldu: Omuz omuza çalışıyorlar


İstanbul’dan yardım akıyor: Megakentten afet bölgesine günde 100'lerce tır gidiyor