MİT teröristlere nefes aldırmıyor: Altı ayda 140 hedef imha edildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye ve Irak'ta terör örgütü PKK/KCK/PYD/YPG'ye göz açtırmıyor. Terör örgütünün lider kadroları, Türkiye sınırından 210 km uzaktaki Irak'ın Süleymaniye kentinde bile SİHA operasyonlarından kurtulamıyorlar. Bayraktar TB-2 SİHA ve AKINCI TİHA başta olmak üzere milli insansız hava araçları ile icra edilen operasyonlar, terör örgütünün korkulu rüyası olmuş durumda.

Son 6 ayda 140'tan fazla SİHA harekâtı icra edildi

Örgütün, lider kadrosunu Kandil'den daha güneydeki Asos'a kaydırması, operasyonlara mâni olamadı. Son 6 ayda sadece Asos kampında örgüte ait 6 araba, 1 motosiklet, 8 nokta ve örgüt mensuplarının eğitim gördüğü Arbat Havalimanı SİHA'larla hedef alındı.

Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı'da PKK/YPG'li teröristleri taşıyan 8 araç, SİHA'lar tarafından küle çevrildi.

Suriye'nin kuzeyindeki Münbiç'te örgütün sözde üst düzey isimlerini taşıyan 3 araç ile örgüt mensupları tarafından kullanılan bina ve kontrol noktalarından oluşan 9 hedef imha edildi.

Haseke kırsalında 3 araç ve 2 hedef imha edilirken Türkiye sınırına 85 km uzaklıktaki Rakka'da faaliyet gösteren örgüte ait bir mühimmat deposu da SİHA harekâtı ile vuruldu.

Terörün kökü Suriye'de

Güvenlik kaynakları tarafından yapılan açıklamalara göre terör örgütü, Irak ve Suriye'deki kamuflaj, teçhizat vb. ihtiyaçlarının tamamını Suriye'de sivil fabrika ve depo görünümlü imalathanelerde üretip gerekli bölgelere ulaştırıyor.

Yani terörün lojistik ve idari kaynağının Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kamışlı, Ayn el-Arab, Tel Tamr, Amude, Kahtaniye ve Malikiye'de olduğu biliniyor. Söz konusu bölgelerde yapılan üretimin finansal kaynağı ise terör örgütü PKK/YPG ve ABD'nin işgali altındaki petrol kuyuları. 5 Ekim ve 23 Aralık'ta başlatılan, F-16 ve SİHA'larca icra edilen hava harekâtlarında da bu noktalar hedef alınarak hem PKK'ya hem de ABD'ye büyük darbe vurulmuştu. Bu harekâtlarda toplam 76'dan fazla hedef imha edildi.

GÜNDEM
MİT Suriye'de vurdu: Askeri birliklere saldırıları planlayan terörist öldürüldü

GÜNDEM
MİT ve TSK'dan Irak'ta ortak operasyon: Türk Diplomat Köse'nin faili terörist hava harekatında öldürüldü

GÜNDEM
MİT ve emniyetten ortak operasyon: Hedeflerinde sinagog kilise ve büyükelçilik vardı! 32 şüpheli yakalandı