MSB'den Taksim'deki terör saldırısına ilişkin açıklama: Teröristler bunun hesabını misliyle ödeyecek

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, "Terörün en acımasız yöntemini kullanarak İstanbul'da masum sivilleri hedef alan teröristler, bu saldırının bedelini misliyle ödeyecekler. Bu ülkeden de bu coğrafyadan da yok olup gidecekler" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
MSB

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) sosyal medya hesabı Twitter'dan, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Saldırıda yaşamını yitiren 6 kişinin fotoğraflarıyla birlikte yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

'MEHMETÇİĞİN KARŞISINA ÇIKMAYA CESARET EDEMİYORLAR'

"Kahraman Mehmetçiğin karşısına çıkmaya cesaret edemeyen; Zap'ta, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde iyice köşeye sıkışan, Mehmetçiğin nefesini her an ensesinde hisseden ve alçaklıkta sınır tanımadığını birçok kez tüm dünyaya gösteren, azılı bir terör örgütü olan PKK/YPG başka olmak üzere terör örgütlerinin insanlık düşmanı, halk düşmanı olduğunu görmemekte ısrar edenler var.

'MİSLİYLE ÖDEYECEKLER'

Terörün en acımasız yöntemini kullanarak İstanbul'da masum sivilleri hedef alan teröristler, bu saldırının bedelini misliyle ödeyecekler. Bu ülkeden de bu coğrafyadan da yok olup gidecekler."

Beyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı

Hollywood yıldızından İstanbul’da mesaj: Türk halkının acısını paylaşıyorum

FOTOĞRAF 14
İstiklal Caddesi'ni kana bulayan teröristle ilgili ilginç detay: Adres New York mu?
İstiklal Caddesi'nde altı vatandaşımızın can verdiği bombalı saldırıyı düzenleyen terörist Ahlam Albashir'in sorgusu sürerken, gözaltı sayısı ise 48'e yükseldi. Kadının, erkek bir terörist ile karı koca kılığında İstanbul'a geldiği öğrenildi. Albashir'e yaklaşık 1 kilo patlayıcı verdiği ve İstiklal Caddesi'ne gönderdiği belirlenen erkek terörist her yerde aranıyor. Öte yandan Albashir'in evinde yapılan aramalarda 3 bin 800 dolar, 5 bin avro ve 10 bin lira ile çok sayıda ziynet eşyası ele geçirildi. Öte yandan İngiliz Mirror gazetesi, İstanbul'da yakalanan terörist ile 2005 yılında Londra'da bombalı saldırı düzenleyen teröristin ortak noktasına dikkat çekti.


Türk gazeteci Nazgul Kenzhetay İstiklal’den seslendi: Burada sadece turistler yok terör sadece Batı vatandaşlarını hedef alınca olmamalı
Türk gazeteci ve GZT Editörü Nazgul Kenzhetay, İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen terör saldırısı sonucu Türkiye'yi güvensiz göstermeye çalışan ve saldırıyı Türkiye'nin turizm sektörüne bir darbe olarak yansıtan Batı medyasına seslendi: “İstiklal caddesi Türkiye bayraklarıyla dolu. Güvenli ve hayat devam ediyor. Bazı medya organlarının manşetleri bizi gerçekten utandırdı. Bu gördüğünüz sokaktan sadece turistler geçmiyor. Günde binlerce insanların yürüdüğü yol burası. Batı medyası için terör sadece Batı vatandaşlarını hedef alınca olmamalı. Eğer bir şeyi savunuyorsanız, bunu dürüstçe yapmalısınız.”