Ok yaydan çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin ‘Afrin’de kaygılıyız’ açıklamasına “Stratejik ortaksak, bizimle yürüyeceksin” tepkisini gösterdi. Türkiye’nin hedeflerine ulaşacağına işaret eden Erdoğan, “Çatlasanız da patlasanız da Türkiye’yi durduramayacaksınız. Ok yaydan çıktı. Türk milleti inkişaf ateşini yeniden alevlendirdi” dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını kimsenin engelleyemeyeceğine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında, ABD’nin Afrin’e yönelik açıklamalarına sert tepki gösterdi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Amerika’dan sözcü açıklama yapıyor; ‘Afrin’de kaygılıyız’ diyor. Biz kaygılarımızı sizlere ilettiğimizde neredeydiniz? ‘Gelin burada bu terör örgütlerini temizleyelim’ dediğimiz zaman neredeydiniz? Buyurun şimdi PYD’sini de YPG’sini de bizim Mehmetçiğimiz, Özgür Suriye Ordumuz nasıl halletti, işte ortada. Bir taraftan Türkiye’ye, ‘Siz bizim stratejik ortağımızsınız’ diyeceksiniz, ondan sonra gidip teröristlerle işbirliği yapacaksınız.

STRATEJİK ORTAKSAK BİZİMLE YÜRÜYECEKSİN

İşte gerçek ortada. Eğer stratejik ortaksak, bize saygı duyacaksın ve bizimle beraber yürüyeceksin. Ve bizi aldatmaya kalktınız. Öyle bir aldatmaca ki 5 bin TIR, fazlası var, azı yok, buraya silah soktunuz. 2 bin kargo buraya silah, mühimmat soktunuz. Bu nasıl ortaklık, nasıl dayanışma? Ve şimdi o açılan tüneller, o tünellerin içindeki silah, mühimmat depoları, silah, mühimmat evleri. Bütün o mühimmat da yavaş yavaş bizim elimize geçiyor, geçecek.

İSTER KENDİLERİ GELSİN İSTER KUKLALARI GELSİN

Bundan 103 yıl önce 18 Mart’ta Çanakkale’de verdiğimiz mesaj neyse Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarında verdiğimiz mesaj aynıdır. İster kendileri gelsinler ister kuklalarını göndersinler, biz bu vatanı kimselere bırakmayacağız. Hangi oyunu oynarlarsa oynasınlar, millet olarak birliğimizden, kardeşliğimizden vazgeçmeyeceğiz. Hangi bedeli ödetirlerse ödetsinler inancımızın sembolü ezanımızı susturamayacak, bağımsızlığımızın sembolü bayrağımızı indiremeyecekler.

HAYATLARI MANEVRA

Daha dün ‘Afrin’e girilmesini asla doğru bulmuyoruz’ diyenler şimdi ordumuzu tebrik ediyorlar. Öyle mi? Ne oldu? Hani Afrin’e girmemizi doğru bulmuyordunuz? Ne oldu şimdi size? Hep manevra. Bunların hayatı manevra. Ey şu anda ana muhalefetin başı ve yanındakiler, siz ‘PYD’yi terör örgütü değildir’ diye açıklamadınız mı, yanındakiler bunu böyle açıklamadı mı? İşte biz Afrin’de PKK ile PYD ile ve onların bütün o yandaşlarıyla savaştık.

DURDURAMAYACAKSINIZ

Bu ülkede artık emirleri sadece milletinden alan bir hükümet var, bir ordu var. Buradan açıkça söylüyorum: Çatlasanız da patlasanız da Türkiye’yi durduramayacaksınız. 2023 hedeflerimize ulaşmamıza engel olamayacaksınız. Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasının önünü kesemeyeceksiniz. 2053 ve 2071 vizyonlarımızın yükselişini engelleyemeyeceksiniz. Ok yaydan çıktı artık. Türk milleti, üzerindeki asırlık külleri silkeleyerek, kadim medeniyetinin inkişaf ateşini yeniden alevlendirmiştir. Bu yolda milletimizle birlikte olan, büyük Türkiye’deki yerini alır. Kendisine saf olarak milletimizin karşısını belirleyen ise kaderine razı olur. Önümüzdeki denklem işte bu kadar basittir.

  • Onları kırmadık iki ayda bitirdik
  • Erdoğan, “Kimse bizim Fırat Kalkanı’nın ardından böyle bir operasyona girişebileceğimizi ve öncelikle de Afrin’i hedef alabileceğimizi beklemiyordu. Bu arada Batı ülkeleri de sürekli olarak bize ‘Afrin’e girmeyin’ demeye utandıkları için olacak, ‘Bir an önce operasyonu bitirin’ mesajları veriyordu. Tabii biz gerek Sayın Başbakan, gerek Dışişleri Bakanımız hep birlikte kendileriyle ‘Yanlış yapıyorsunuz, bizim önümüzü kesmeye kalkmayın, biz yola çıktık, devam edeceğiz’ dedik. Tabii biz onları kırmadık, onların ricalarını yerine getirelim istedik ve iki ayda Afrin operasyonunun askeri safhasını büyük ölçüde bitirdik” dedi.

Aslanlar çıkınca çakallar kaçar

Afrin bölgesini PYD ve onların saflarına katılmış DEAŞ mensubu teröristlerden temizlemek için 20 Ocak’ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nda, iki ay geçmeden şehir merkezinin kontrol altına alındığına işaret eden Erdoğan, patlayıcı ve kılıç artıklarının temizlenmesi için güvenlik güçleri ile ÖSO mensuplarının operasyonlarını ve arama ve tarama çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. “Şunu unutmayın, aslanlar meydana çıkınca, çakalların payına kaçmak düşer” diyen Erdoğan, “Askerimiz, polisimiz, jandarmamız, güvenlik korucularımız, bölgenin öz evladı Özgür Suriye Ordusu mensubu kardeşlerimiz aslan gibi meydana çıkınca PYD’li çakallar da kuyruklarını kıstırıp kaçtılar. Güya bize karşı savaşmak için hazırladıkları mevzileri, çukurları onlara mezar oldu. Sivillerin arkasına sığınarak ancak bu kadar dayanabildiler” diye konuştu.

Yerelde gönüllü ittifak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin 2019 Mart ve Kasım aylarında olacağını vurguladı. AK Parti İstanbul milletvekilleri ve teşkilatla kahvaltıda biraraya gelen Erdoğan, erken seçim tartışmasına noktayı koydu. Erdoğan, seçimlerin 2019 Mart ve Kasım aylarında olacağını vurguladı. Erdoğan, milletvekillerinden gelen, yerel seçimlerde ittifak hakkındaki soruya da “Yerelde gönüllü işbirliği olabilir” yanıtını verdi.

Erdoğan sevgisi

AK Parti Meclis grup toplantısının ardından, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle, dünya ve Avrupa şampiyonalarında çeşitli dereceler elde eden down sendromlu çocuklar kürsüye çıkarak, Erdoğan’a kupalarını takdim etti. Çocuklardan biri Erdoğan’a sevgisini sarılarak gösterdi.

ABD, PKK’dan medet umuyor

Eksen böyle kaydı