|

ABD, PKK’dan medet umuyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Afrin operasyonuyla ilgili olarak “Endişe duyuyoruz” açıklaması yapan Amerika’ya tepki gösterdi. Amerika’nın PKK’dan medet umduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “Endişe duymaya gerek yok operasyon tamamlandı. Siviller bu operasyondan mutluyken, ABD neden rahatsız oluyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:43 - 21/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Çavuşoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile Ankara'da biraraya geldi.
Çavuşoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile Ankara'da biraraya geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile Ankara'da görüştü. Görüşmenin ardından ikili Resmi Konut’ta ortak basın açıklamasında bulundu. Özersay’ı ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Çavuşoğlu, baş basa ve heyetler arası verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

DİKKATLİ VE TİTİZ BİR OPERASYON

Çavuşoğlu, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili bazı ülkelerden gelen açıklamalarla ilgili soruya cevap verirken Afrin’de ciddi bir yıkım olmadığını, Doğu Guta, Rakka ya da Musul’da olduğu gibi bombalama olmadığını, dikkatli ve titiz bir operasyon yürütüldüğünü vurguladı. Sivillerin zarar görmemesi için özenli davranıldığını belirten Çavuşoğlu, Afrin’deki sivillerin Türk askerinin orada olmasından çok mutlu olduğunu ifade etti.

ABD İLE YPG İÇ İÇE

Sadece ABD’nin değil, bazı ülkelerin bundan neden rahatsız olduğunu soran Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “PKK lobisi Avrupa ülkelerinde ve PKK’yı destekleyen siyasetçiler var. Bunların baskısıyla bazı yöneticiler açıklama yapma zorunda hissediyor kendisini. ABD’nin durumuna gelecek olursak, neden ABD bundan rahatsız çünkü ABD, YPG ile iç içe. YPG’ye destek veriyor, YPG’den adeta medet umuyor. Bir terör örgütüyle başka bir terör örgütüyle mücadele etmek amacıyla da olsa bu kadar iç içe girersen sonra bu terör örgütünün esiri haline gelirsin. Şimdi bu terör örgütü ABD’yi tehdit ediyor. ‘Sen Afrin’de bize destek olmadın. Bizi yalnız bıraktın. Bizi sattın.’ Ruslara da aynı şeyi söylüyorlar. ‘Dolayısıyla senle beraber olmayacağım.’ Bu durumda da ABD gibi bir ülke kendini çaresiz hissederek adeta onları destekleyici açıklama yapmak durumunda kalıyor. Esasen dünyanın en önemli aktörlerinden biri olan ve bugüne kadar terörle mücadelede kendisini herkesten önde gören bir ülkenin içine düştüğü bu durum üzüntü verici.”

KİMİN RAHATSIZ OLDUĞU BİZİ İLGİLENDİRMİYOR

Türkiye’nin bu konuda ABD’yi uyardığını ancak ABD yönetiminin bunu dinlemediğini dile getiren Çavuşoğlu, hangi ülkenin rahatsızlık duyduğunun Türkiye’yi ilgilendirmediğini vurguladı. Çavuşoğlu, “Siviller bu operasyondan mutluyken, ABD neden rahatsız oluyor. Bir terör örgütünün peşine kapılmışsınız, arkasından gidiyorsunuz” dedi. Afrin’de yağmalamaya izin verilmeyeceğini de belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Yağmalama veya insanlık dışı muamele konusunda hassasız, bunlara müsaade etmeyiz” dedi.

TİLLERSON’LA TELEFONDA GÖRÜŞECEĞİM

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçen hafta ABD Başkanı Donald Trump tarafından görevinden alınan ABD eski Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’la bir telefon görüşmesi yapacağını da belirtti. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanlığı’na atanan Mike Pompeo ile ABD Kongresi’ndeki onay sürecinden sonra görüşeceğini de vurguladı.

#Mevlüt Çavuşoğlu
#ABD
#PKK
6 yıl önce