Pençe-Kilit Operasyonu HDP'yi rahatsız etti

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak’ın kuzeyinde terörist hedeflere yönelik başlattığı Pençe Kilit Operasyonu, HDP'yi rahatsız etti. HDP'li Beştaş askeri harekatı hedef alarak, "İçerideki sıkıntıları örtmek için sınır ötesi operasyon yapılıyor" dedi. HDP'li Temelli ise "Ukrayna’da sahte barış diplomatlığının teşhiridir Pençe Kilit" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Sezai Temelli - Meral Danış Beştaş

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak’ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik karadan ve havadan Pençe Kilit Operasyonu başlatıldı.

Planlandığı şekilde başarıyla devam eden Pençe Kilit Operasyonu'nda 19 terörist etkisiz hale getirildi.

Askeri harekat başarılı bir şekilde sürerken, terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı HDP'den tepkiler art arda gelmeye başladı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, mecliste düzenlediği basın toplantısında, "İçerideki sıkıntıları örtmek için sınır ötesi operasyon yapılıyor" dedi. Beştaş operasyondan dolayı olan oluşan rahatsızlığını şu sözlerle ifade etti:

“Sınır ötesi operasyon haberleri var, bütün kanallarda birinci haber olarak. ‘Yıkacağız bitireceğiz, öldüreceğiz.’ Her zamanki hezeyanla; neredeyse alfabede harf kalmadı operasyon isimleriyle. Sorun çözüldü mü? Kürt meselesi çözüldü mü? Demokratik bir sistem oturdu mu rayına? Hayır. Yoksulluğu, açlığı, işsizliği, bu cinayetleri örtmenin yolu, savaş politikasını devreye sokmak. İnsanlar sofrasında ekmek olmadığını düşünmesin diye, sınır ötesi operasyon güzellemeleri ile bu devam ettiriyorlar."

HDP'li Sezai Temelli ise "Ülkeyi çöküşe sürükleyenler kendi bekaları uğruna savaş politikalarında ısrarı sürdürüyorlar. Ukrayna’da sahte barış diplomatlığının teşhiridir #pençekilit… Savaşa tüm samimiyetimizle karşı çıkmadığınız sürece bu devran böyle dönmeye devam eder; ya barış ya faşizm!" dedi.

MSB: Pençe Kilit operasyonunda 19 terörist etkisiz hâle getirildi

AK Parti'den 'Pençe-Kilit' mesajı: Mehmetçik dünyanın en meşru mücadelesini veriyor

Pençe-Kilit Operasyonu PKK'nın kabusu oluyor: Bordo bereliler ve komandolar teröristlerin inlerine girdi
Pençe-Kilit Operasyonu planlandığı gibi başarıyla devam ediyor. F16'lar hedefleri vurmak için havalanırken, gece boyunca terör hedefleri tam isabetle vuruldu. Bordo bereliler ve komandolar da hem karadan hem de hava hücum harekâtları ile teröristlerin inlerine girdi.

Görüntüleri Milli Savunma Bakanlığı resmi sosyal medya hesabından paylaştı.

Irak'ın kuzeyindeki PKK hedefleri Obüslerle yerle bir ediliyor
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya yönelik başlattığı 'Pençe- Kilit Operasyonu' kapsamında Hakkari'nin Derecik ilçesinde konuşlu obüslerle de terörist hedefler ateş altına alındı. Top sesleri ilçe merkezinden de duyulurken, bölgedeki hareketlilik sabaha kadar sürdü.

Pençe Kilit Operasyonu sonrası Fransa'da PKK sempatizanları sokaklara döküldü
TSK'nın Metina, Zap ve Avaşin-Basyan'da terör örgütüne yönelik gerçekleştirdiği operasyon sonrasında Fransa'da PKK sempatizanları, sokağa çıkarak protesto düzenledi.