Şehit yakınlarından anlamlı hareket: 50 ailenin veresiye defterini kapattılar

Tokat'ta, isimlerini açıklamayan bazı şehit polis aileleri, bir bakkalın veresiye defterini satın alarak ramazan ayı öncesi 50 ailenin borcunu kapattı.

Haber Merkezi DHA
Bakkal işletmecisi Ahmet Berk

Osmanlı döneminde uygulanan ramazan ayında esnaftan veresiye defteri satın alma geleneği, Tokat'ta yeniden hayat buldu. İsimlerinin açıklanmamasını istemeyen bazı şehit polis aileleri, dün akşam Yeni Mahalle'de 32 yıldır bakkal işleten Ahmet Berk'in (62) dükkanına giderek veresiye defterini satın aldı. Veresiye defterinde 50 aileye ait borçların tamamı hesaplanarak ödendikten sonra defter imha edildi.

Bakkalın camına ise, "Bu bakkal dükkanında bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin veresiye borcu, polis şehit aileleri tarafından ödenmiştir. Hayırlı Ramazanlar" yazısı asıldı.

'BİZİM ONLARA BORCUMUZ VAR'

Mahallelerinde pandemi nedeniyle zor durumda olanlar bulunduğunu ifade eden bakkal Ahmet Berk, "Dün şehit polis ailelerinden arkadaşlar geldiler, veresiye defterimdeki meblağı sordular. Beraber oturduk, hesapladık. Tutarını ödediler. Beraber karşı fırına gittik. Defterleri orada imha ettik. Sağ olsunlar. Bu pandemi döneminde hem bize bir katkı oldu, hem de müşterilerimize oldu. Bunu öğrenen müşterilerimizden duygulananlar oldu. 'Onlar bizim için can verdiler, asıl bizim onlara borcumuz var' diye memnuniyetlerini ilettiler, selamlarını ilettiler" dedi.

ÇOK DUYGULANDIM

Borcunun ödendiğini duyduğunda mutlu olduğunu ifade eden mahalle sakinlerinden Ali Öncü, "Sebep olanlardan, borumuzu silenlerden Allah bin defa razı olsun. Zaten pek de bir bütçem yok. Zar zor geçiniyoruz. Onu da burada silmişler. Allah bin defa razı olsun. Vallahi çok duygulandım" diye konuştu.

Hayırseverden bayram hediyesi: Bakkala olan tüm borçları ödedi

Gizemli hayırsever bakkal bakkal geziyor: Veresiye defterlerindeki borçları ödedi

FOTOĞRAF 6
Hatay'da 'gizli hayırsever' iki bakkalın veresiye defterini satın aldı
Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde bir hayırsever, iki mahallenin ödeme yapamayan 67 hanesinin toplam 14 bin 300 liralık borcunu kapattı.


İznik'li hayırsever bakkal bakkal gezip veresiye defteri borcu ödedi
Bursa'nın İznik ilçesinde hayırsever bir vatandaş bakkal bakkal gezerek dar gelirli vatandaşların veresiye borçlarını ödedi. Bakkalın işletmecisi İlyas Çakmak, 'Akşamüstü ismini açıklamayan bir vatandaş geldi. Veresiye defterimi açmamı istedi. Defterde yaklaşık 15 kişi kayıtlı. İçlerinden ciddi anlamda ihtiyaç sahibi olan 4 kişiyi belirledik. Hepsinin toplam borcu bin 800 TL tuttu. Çıkarıp hepsini ödedi' ifadelerini kullandı.