Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli, Cuma namazı öncesi Ayasofya Camii’nde incelemelerde bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, yarın kılınacak Cuma namazıyla 86 yıl sonra ibadete açılacak olan Ayasofya Camisi'nde incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya'nın yeni tabelasının açılışını da yaptı. Yeni isim Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi oldu.

Haber Merkezi DHA
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Ayasofya Camii'nin yeni tabelasının önünde fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) sonrası İstanbul'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndan Ayasofya Camisi'ne geldi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve yetkililer eşlik etti.

FOTOĞRAF 46
İhtişamlı Ayasofya Camii'nin birbirinden güzel fotoğrafları
Seksen altı yıllık sürgün ve hasret sona erdi. Ayasofya yeniden ibadete açıldı. İşte Cennet Mekân Fatih Sultan Mehmed Han'ın kılıç hakkı olan görkemli Ayasofya Camii'nden birbirinden ihtişamlı fotoğraflar...


Dört gün önce de Ayasofya Camisi'nde incelemelerde bulunan Erdoğan, yarın Cuma namazı ile ibadete açılacak Ayasofya Camisi'nde son incelemeleri yaptı.

  • Sonrasında MHP lideri Devlet Bahçeli de incelemelerde bulunmak üzere Ayasofya Camisi'ne geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya'nın yeni tabelasının açılışını yaptı. Yeni ismi Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi oldu.

Polis, bölgede güvenlik önlemi alırken, bir grup vatandaş Ayasofya Meydanı'nda Erdoğan'ı görmek için bekledi.

Google'dan flaş Ayasofya düzeltmesi

  • "Derin bir iştiyakla ismini ben yazmak istedim"

  • Tabelanın yazısını Hattat Mehmet Özçay yazdı. Ayasofyanın ibadete açılması haberini duyar duymaz derin bir iştiyakla ismini yazmak istediğini belirten Hattat Özçay, "Hemen denemelere başladım. İlk tecrübemi sosyal medyada paylaştım. Daha sonra ismi üzerinde alternatifleri denedim ve ehliyle istişare ettim. İkinci istifimi de sosyal medyada paylaştım. Bu arada bu çalışmam sayın Cumhurbaşkanımıza da ulaşmış ve takdirine mazhar olmuş ancak tapu kaydındaki şekliyle “Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi” şeklinde olmasını istediler. Ben de bu şekle yoğunlaştım ve nihayet bu istif ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya Camisi'nin yeni tabelası önünde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın kılınacak Cuma namazıyla ibadete açılacak Ayasofya Camisi'nde incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti sırasında Ayasofya Camisi'ne 'Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi' tabelası asıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve yetkililer eşlik etti. Dört gün önce de Ayasofya Camisi'nde incelemelerde bulunan Erdoğan, yarın Cuma namazı ile ibadete açılacak Ayasofya Camisi'nde son incelemeleri yaptı. Polis, bölgede güvenlik önlemi alırken, bir grup vatandaş Ayasofya Meydanı'nda Erdoğan'ı görmek için bekledi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ayasofya Camiinde görevlendirilen imam-kayyım ve müezzinlerini açıkladı

Ayasofya-i Kebir Camii'nde ses denemeleri sırasında okunan Amenarrasulü mest etti
86 yıl aradan sonra 24 Temmuz günü cuma namazıyla ibadete açılacak olan Ayasofya-i Kebir Camii'nde tüm hazırlıkların yanı sıra ses denemeleri de devam ediyor. Sosyal medyada paylaşılan, Bakara Suresi'nin 285 ve 286'ncı ayetlerinin (Amenarrasulü) okunduğu anlar kullanıcılar tarafından çok sayıda paylaşım ve beğeni topladı.

FOTOĞRAF 23
Ayasofya Camisi'nin halıları için yoğun mesai sürüyor
Bu hafta cuma namazı ile birlikte yeniden ibadete açılacak Ayasofya Camisi'nin halılarının dokunduğu, Manisa'nın Demirci ilçesindeki fabrikada, özenli ve hummalı bir çalışma yapılıyor.