Yapmadı yapana da engel oldu

İBB Başkanı İmamoğlu’nun tutmadığı çok sayıda seçim vaadinden birisi de otopark sorununu çözmekti. İstanbul’un araç trafiğinin en yoğun olduğu ilçelerinden Fatih’teki devasa İBB arazileri vaatlere rağmen ısrarla otoparka dönüştürülmüyor. Fatih Belediyesi’nin “Biz yapalım” başvuruları da sonuçsuz kalmış.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Ekrem İmamoğlu.

Göreve gelmeden önce vatandaşlara bambaşka bir İstanbul sözü veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, vadettiği projelerin pek çoğunu hayata geçirmedi. Seçim ertesi rafa kaldırılan en önemli vaatlerden biri de İstanbul’un otopark sorununu çözmekti. Ancak İmamoğlu bu sorunu çözmedi, çözmek isteyenlere de müsaade etmedi. İstanbul’un en yoğun ve trafikli ilçesi Fatih’te Belediye Başkanı M. Ergün Turan, İmamoğlu’na otopark için 3 yer önerdiklerini söyledi.

DEĞERLENDİRMEMİZE ENGEL OLDU

Turan, “Fatih’in en mühim meselelerinden olan otopark sorununa çözüm getirmek için Başkan İmamoğlu’na Millet Caddesi’ndeki İETT arazisi, Vatan Caddesi’ndeki lunapark arazisi, Aksaray’daki yıkılan İSKİ binasını otopark haline getirin teklifinde bulundum. Ya bize verin ya siz yapın dedim. İkisini de yapmadılar. İBB, otopark alanı olmaya müsait üç araziyi değerlendirmemize engel oldu” dedi.

5 YILDA 3 RESMİ YAZI

Projeler hayata geçirildiği takdirde Fatih’in 5 bin araçlık otoparka sahip olacağını söyleyen Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, İBB Başkanı İmamoğlu’ndan istenen bölgelerin altının otopark, üstünün ise yeşil alan olacağını aktardı.

ALTI OTOPARK OLACAKTI

“Dönem başında biz bunları Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı bizi ziyaret ettiğinde ilettik” diyen Turan, “Buraları ya siz yapın ya da bize verin yapalım dedik. Bunu eğer yapmazlarsa ve devretmezlerse de bunu mutlaka kamuoyuyla paylaşacağımızı söyledik ve ben bu 5 yıl içerisinde 3 sefer resmi yazı yazdım. Ben şikayet seven birisi değilim. Çok net herkes bilir ama yapacak başka bir şeyim yok. O gün de söylemiştim. Yazılar elimde, eğer bunları vermezseniz ve yapmazsanız seçim günü geldiğinde bunlar halkın sonra sunacağım dedim. Ama maalesef yapılmadı” diye konuştu. “Eğer bunlar dönem başında yapılsaydı ya da bize devredilip yapılsaydı Fatih’in şu anda ilave 5 bin otoparkı olacaktı” diye belirten Başkan Turan, “Takdir edersiniz ki Fatih’in altında tarihi kalıntılar var ve her yere otopark yapılamıyor. Arazi, üretilebilen bir şey değildir ya vardır ya yoktur. Ve Fatih’teki araziler ister başka kamu mülkü olsun ister İBB’ye ait olsun, yani isterse Fatih Belediyesi’nde olsun, bunlar İstanbullunun ihtiyacı olan yerler. Bu araziler de İBB mülkiyetindeydi ve planlarda altı otopark üstü yeşil alan olarak vardı. Ben şu anda halkın önüne çıktığımda otopark ile ilgili sıkıntıları duyuyorum. Ve halkımıza söylüyorum, İBB bize bu yerleri vermedi kendi de yapmadı diye” ifadelerini kullandı.


Ya imzalarsın ya da gidersin

Şirketinin mimarı Kadıköy’e aday

CHP'de Çankaya İstanbul pazarlığı