Yeniden Refah Partisi beş milletvekili çıkardı: Fatih Erbakan'dan seçim açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul ikinci bölgede milletvekili olarak seçilmesine ilişkin ve partisinin beş milletvekili çıkarmasına ilişkin açıklamada bulundu. 21 sene sonra Milli Görüş'ün yeniden TBMM'ye taşındığını ifade ederek partisinin başarısından dolayı teşkilat mensuplarını tebrik eden Erbakan, bu sonuçla, anketlerinde partilerine yer vermeyen anket şirketlerinin manipülasyonlarının da ortaya çıktığını söyledi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Fatih Erbakan

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine Cumhur İttifakı ile giren Yeniden Refah Partisi, kendi logosuyla katıldığı ilk seçimde Genel Başkanlığı'nı Temel Karamollaoğlu'nun yaptığı Saadet Partisi'ni geride bırakıp beş milletvekili çıkardı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin elde ettiği bu başarıya ilişkin açıklamada bulundu.

Partisinin başarısından dolayı teşkilat mensuplarını tebrik eden Erbakan, bu sonuçla, anketlerinde partilerine yer vermeyen anket şirketlerinin manipülasyonlarının da ortaya çıktığını ifade etti.

"21 sene aradan sonra Milli Görüş'ü Meclis'e taşıdık"

Fatih Erbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Elbette ki değerli basın mensuplarına da teşriflerinden dolayı, ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hepinizin bildiiği gibi bugün millet olarak sandık başına giderek oylarımızı kullandık ve çok önemli bir vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Böyle yüksek oradan yüzde 90'ın üzerinde katılımla seçimleri gerçekleştiren milli iradesinin tecellisini sağlayan aziz milletimize tüm seçmenlerimize en içten teşekkürlerimi arz ediyorum. Tabi ki aynı zamanda tam 21 sene aradan sonra Milli Görüş'ü Meclis'e taşıyan milletimize en içten teşekkürlerimi arz ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun diyorum.



Elbette ki özellikle İstanbul'da, Kocaeli'nde ve Konya'da Yeniden Refah Partimizin milletvekillerini çıkarttıkları illerimizdeki seçmenlerimize de teşekkür ediyorum. Bu tarihi adımın atılmasına katkı sağlayan Milli Görüş'ün 21 sene aradan sonra yeniden TBMM'de temsil edilmesine vesile olmasını sağladılar. Bu nedenle kendilerine hususi olarak teşekkür ediyorum.

Tabi bendenizin milletvekili adayı olduğu İstanbul ikinci bölgemizsin seçmenlerine de şahsım adına da özellikle de hususi olarak teşekkürlerimi arz ediyorum. Kendilerinin bizleri layık görmesiyle Cenab-ı Allah'a şükürler olsun.

İstanbul ikinci bölgemizin seçmenlerine şahsım adına teşekkür ederim. Kendilerinin desteğiyle Cenab-ı Allah'a şükürler olsun. İstanbul ikinci bölgeden milletvekili olarak seçilmiş bulunuyoruz.

"Tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum"

Hepinizin bildiği gibi Hazine yardımı almayan, medya gücü olmayan, rakiplerinin sahip olduğu pek çok imkandan yoksun olan Yeniden Refah Partimiz, teşkilat mensuplarının fedakarlığı ve gayretiyle; Milli Görüş'ün merhum Erbakan hocamızın bereketiyle ve Cenab-ı Allah'ın yardımıyla bu adımı atmaya muvaffak oldu ve Cenab-ı Allah'a şükürler olsun ki uzun bir aradan sonra Yeniden Refah Partisi olarak Milli Görüş'ü yeniden Meclis'e taşımaya başardık. Burada herkesten önce emek veren, fedakarlık gösteren, canla başla gecesini gündüzüne katan teşkilatlarımıza hususi olarak teşekkürlerimizi iletmemiz gerekir.

Teşkilatlarımıza hususi olarak teşekkürlerimizi iletmemiz gerekir. Burada bulunsun veya bulunmasın bütün teşkilat mensuplarımıza en içten teşekkürlerimizi sunuyorum. Allah sizlerden razı olsun, yokluğunuzu göstermesin.

Azimle, gayretle, sabırla çalışarak Milli Görüşü, Yeniden Refah Partimizi kendi gücüyle, kendi amblemiyle seçime girerek; başka partilerin oylarıyla, başka partilerin listelerinden değil kendi listesiyle, kendi listesiyle, kendi gücüyle kendi oylarıyla Meclis'e taşınmasına bu teşkilatlarımız vesile oldu. Allah kendilerinden razı olsun. En içten teşekkürlerimi sunuyorum. Ve inşallah Cenab-ı Allah'ın çok daha büyük başarıları yaşatmasını niyaz ediyorum.

Tabi bu süreçte özellikle seçim döneminde ve daha öncesinde de yıllar boyunca da anket şirketlerinin yapmış olduğu manipülasyonlara dikkat çekmiştik. Demiştik ki bu anket şirketlerinin yapmış olduğu anketler gerçeği yansıtmıyor, Yeniden Refah Partimizi yok sayıyor, perdeliyor, millete Yeniden Refah Partimizi göstermiyorlar demiştik.

"Anket şirketlerinin manipülasyonu ortaya çıktı"

Bu akşam seçim sandıkları açıldığı zaman ne kadar haklı olduğumuz açık bir şekilde açığa çıktı. Yeniden Refah Partimizi anketlerinde hiç göstermeyen, en fazla zahmet buyurup yüzde 1 oy oranında gösteren bu anket şirketlerinin aslında manipülasyon yaptıkları, bilimsel bir çalışma yapmadıkları bu seçim sonuçlarıyla bir kez daha açık bir şekilde ortaya çıkmış odlu. Bu noktada şunu da ifade etmek istiyoruz. Bu anket şirketlerinin manipülasyonlarıyla ilgili millet iradesinin sağlıklı bir şekildi tecelli etmesine mani olacak bu adımlarıyla ilgili önümüzdeki dönemde hukuöki tedbirlerin alınması gerektiğini de ifade etmek istiyoruz.

"Milletvekillerimizin sayısının artması ihtimali de var"

Şu ana kadar gelen sonuçlara göre partimiz TBMM'deki 28. dönemde inşallah beş milletvekiliyle temsil edilme hakkını elde etmiş bulunuyor. Üç milletvekili İstanbul'dan, bir milletvekili Kocaeli'den, bir milletvekili de Konya'dan seçilmiş bulunuyor. Bu milletvekillerimizin sayısının artması ihtimali de var. Halen daha milletvekili oylarının üçte birlik bir kısmı sayılmadı ve sisteme girilmedi. Yeniden Refah Partimizin aldığı oylar sandıklar açıldıkça artmaya devam ediyor."


14 Mayıs seçimi oy oranları ve dakika dakika son gelişmeler: 81 il 922 ilçeden anlık sonuçlar Yeni Şafak'ta

Seçim sonuçlarını hazmedemeyip insanlıktan çıktılar: CHP'liler depremzedelere kin kustu

İsmail Küçükkaya Halk TV yayınında AK Parti'nin oy oranını yorumladı: Çok çarpıcı