YSK seçim takvimini açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili takvimi açıkladı. Yener "Seçim ikinci tura kalırsa 28 Mayıs’ta sandığa gidilecek." dedi.

Haber Merkezi Diğer
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener (solda)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimin 14 Mayıs'ta yapılmasına ilişkin kararı imzaladı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili takvimi açıkladı.

İkinci tur 28 Mayıs'ta

Yener, konuyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmer Yener "Yüksek Seçim Kurulumuz yapmış olduğu toplantıda 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin yapılma tarihi olarak belirlemiştir. Anayasa uyarınca Cumhurbaşkanlığı seçimin ikinci tura kalması halinde de seçim tarihi olarak 28 Mayıs 2023 tarihi belirlenmiştir.14 Mayıs'ta yapılacak olan milletvekilliği seçiminde, kamu görevlilerinin istifasına yönelik süreç bugün başlanmış olup 16 Mart Perşembe günü saat 17.00'da sona erecektir." açıklamasını yaptı.

YSK'nın seçim takvimini 21 Mart'ta başlatması bekleniyor. Cumhurbaşkanı adayları için son başvuru tarihi 26 Mart olacak.

Cumhurbaşkanı adayı olan kamu görevlileri ile belediye başkanlarının ise 16 Mart Perşembe saat 17.00'e kadar istifa etmeleri bekleniyor.


Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim kararını imzaladı: Türkiye 14 Mayıs'ta sandığa gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: AK Parti'de milletvekili adaylığı için örnek karar