Gazeteci, yazar ve eğitmen olan Asım Gültekin, dün Yalova'daki evinde kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Kırk beş yaşında, evli ve 2 çocuk sahibi olan Gültekin bugün memleketi olan Amasya’nın Taşova ilçesinden toprağa verildi.
Siyaset, medya ve edebiyat camiasını hüzne boğan Asım Gültekin’in dostları, hatıralarını sosyal medya aracılığıyla paylaştı.
Asım Gültekin ile bir dönem Yeni Şafak’ta birlikte çalışan gazeteci Melih Bayram Dede ise çok çarpıcı bir anıyı Twitter hesabında kaleme aldı. Dede, Gültekin’in yıllar önce Yeni Şafak'ın kültür-sanat sayfasındaki "Duyduk duymadık demeyin" adlı bir köşesinde, o dönemde sayfanın editörü olan merhum Hamit Can'a yaptığı ‘ölüm haberi’ şakasını anlattı.
Dede'nin paylaşımında şu ifadeler yer aldı: