Dünyada bir ilk: Açık beyin ameliyatı olurken gitar çaldı

Güney Afrika'da bir caz müzisyeni, açık beyin ameliyatı olurken gitar çaldı. Dünyada bir ilki yaşatan doktor, "Bu yolla tümörü almadan önce beynin bölgelerini test etme fırsatımız var. Bu yöntem tümörün daha iyi alınmasını sağlarken, beynin zarar görmesi riskini de azaltıyor" dedi.

Yeni Şafak
Chief Albert Luthuli Hastanesi'nde yapılan ameliyatının iyi geçtiği açıklandı.

Musa Manzini'nin beynindeki tümör, gitar çaldığı parmaklarının zarar görmemesi için anestezi yapılmadan, altı saatlik bir ameliyatla alındı.

Aynı zamanda üniversite hocası olan Manzini'nin geçen hafta Durban kentindeki Chief Albert Luthuli Hastanesi'nde yapılan ameliyatının iyi geçtiği açıklandı.

Amaç beynin zarar görmesini engellemek

Hastanenin yayımladığı görüntüde doktorlar ameliyatı yaparken Manzini'nin gitarın tellerine dokunduğu görülüyor.

BBC'nin haberine göre, ameliyatı gerçekleştiren beyin cerrahlarından Dr. Basil Enicker, Manzini'nin neden uyuşturulmadığını açıklarken, "Bu yolla tümörü almadan önce beynin bölgelerini test etme fırsatımız var. Bu yöntem tümörün daha iyi alınmasını sağlarken, beynin zarar görmesi riskini de azaltıyor" dedi.

HAYAT
Baş derisi koptu makinenin kumandasını ayağıyla yakaladı

HAYAT
Hastanın eline makas ve cımbız veren doktor: Git tuvalete kendin çıkar

HAYAT
2 haftalık ömrü kalan adamın imdadına arkadaşı yetişti