Sümela Manastırı'nı 520 bin kişi ziyaret etti

17:21, 16/09/2026, Çarşamba
AA
Sümela Manastırı'nı 520 bin kişi ziyaret etti
Sümela Manastırı

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Trabzon'un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı'nı 15 Eylül 2026 itibarıyla 520 bin kişinin ziyaret ettiğini belirtti.

Tarihi manastırı ziyaret ederek incelemelerde bulunan Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada, manastırın dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından birisi olduğunu söyledi.

Tarihi eserleri ve yapıları gelecek nesillere aktarmayı görev edindiklerini belirten Karaismailoğlu, "Sümela Manastırı da bunların başından geliyor. 2026 yılı 15 Eylül itibarıyla Sümela Manastırı'nı tam 520 bin kişi ziyaret etti. Bu bir rekor. Bugüne kadar yapılmış olan ziyaretlerin en yükseği. Yıl sonunda 600 bini aşacağını tahmin ediyoruz." dedi.

Karaismailoğlu, ağustos ayı verilerine göre Trabzon'da önemli ziyaretçi artışı olduğunu dile getirerek, "Daha önceki aylarda azalma gösteren yurt dışı ziyaretçi sayımızın önemli derecede arttığını görüyoruz. Bugün eylül ayı itibarıyla da inşallah başa baş noktasında yurt dışı ziyaretçilerimizi tamamlayıp yüzde 50'ye varan yurt içi ziyaretçilerimizle birlikte yine rekorlar kırarak bir sezonu kapatacağız inşallah." ifadelerini kullandı.

Vazelon ve Kuştul manastırlarında çalışmalar başladı

Henüz ziyarete açılmayan Vazelon ve Kuştul manastırlarının da turizm için önemli yapılar olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Kültür ve Turizm Bakanlığımız, çabalarımız ve arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız girişimler doğrultusunda Vazelon ve Kuştul Manastırı'nda da çalışmalar başladı. Burada projeler ve renovasyonlar devam etmekte. İnşallah buralar kısa sürede tamamlanıp gerekli çalışmalar bitirildikten sonra ziyarete açıldığında hakikaten Maçka Vadisi, Sümela Vadisi çok daha farklı bir ilgi görecek."

Sümela Manastırı'nın 12 ay açık olduğuna değinen Karaismailoğlu, "Burada hakikaten özverili bir çalışma var. Kaya düşmeleri nedeniyle kısa süreli bir kapanma olmuştu. Onları da kısa sürede bakanlığımız halletti ve bugün dört başı mamur bir şekilde bütün vatandaşlarımıza, dünya insanlarına burada hizmet vermeye çalışıyoruz. Bazı günler ziyaretçi bakımından 5 bine yakın ve 5 bini aşan günler oldu. O yüzden bu hizmeti vermek de önemli." şeklinde konuştu.

Karaismailoğlu'na, AK Parti Trabzon milletvekilleri Yılmaz Büyükaydın ve Vehbi Koç da eşlik etti.


Dağcılar gece gündüz çalıştı: Sümela Manastırı yeniden ziyarete açıldı
Gündem
Dağcılar gece gündüz çalıştı: Sümela Manastırı yeniden ziyarete açıldı
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri devam ediyor: Karadeniz'in kültür, sanat ve gastronomi zenginliği Trabzon'da buluştu
Hayat
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri devam ediyor: Karadeniz'in kültür, sanat ve gastronomi zenginliği Trabzon'da buluştu
Trabzon dokuz gün boyunca Türkiye Kültür Yolu Festivali'ne ev sahipliği yapacak
Hayat
Trabzon dokuz gün boyunca Türkiye Kültür Yolu Festivali'ne ev sahipliği yapacak
Bayramda müzeler doldu taştı: Efes Hierapolis ve Göbeklitepe zirvede
Hayat
Bayramda müzeler doldu taştı: Efes Hierapolis ve Göbeklitepe zirvede

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026