Çıplak heykellerden hat sergisine

Tarihi Feshane-i Amire, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Miras kapsamında restore edilip Artİstanbul Feshane adıyla açıldığından beri tartışmalar bitmiyor.

Kültür Sanat Servisi Yeni Şafak
Feshane-i Amire'de hat sergisi

Daha önce yaptığı açıklamada “Feshane’deki restorasyonlar tamamlanınca bölgenin ruhuna uygun etkinliklerin yapılacağını ve buranın tasavvuf müzesi olacağını” söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, söylediklerinin tam tersini yaparak İstanbulluları kandırdı. Tarihi Feshane binasının “Ortadan Başlamak” isimli ilk sergisi, satanist semboller, çıplak heykeller ve LGBT propagandası içerdi.


SEÇİMDEN ÖNCE SEÇİM ÜSTÜ

Feshane’de bölgenin ruhuna uymayan konser ve sergilerle bugüne kadar etkinlikler düzenleyen İBB, seçimlere bir ay kala hat sergisi açtı. Hattat ve cilt sanatçısı Emin Barın’ın 230 eserinden oluşan “Emin Barın: Ne Senden Rüku Ne Benden Kıyam” sergisi, 29 Nisan’a kadar ziyarete açık olacak. Zafer Yıldırım aile koleksiyonu ile Barın Han aile arşivinden bir seçkiye yer verilen bu dev serginin kıymeti tartışılmaz. Ancak seçim öncesi LGBT sergisi, seçim üstü hat sergisi açmak, tam da İmamoğlu tarzı bir şov olduğu gözlerden kaçmadı.


Fatih'in zekasını izleyeceğiz

Bakan Yardımcısı Mumcu 'Mehmed: Fetihler Sultanı' dizisinin ilk gösterimine katıldı: Büyük katkı sağlayacak

28 Şubat’ı anlatmak sanatla mümkün