Depremin 11’inci gününde Aleyna enkazdan sağ çıkarıldı

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Zamana karşı yarışın olduğu şehirlerden mucize kurtuluş haberleri geldi. Son olarak 248. saatte Kahramanmaraş'ta 17 yaşındaki Aleyna enkazdan sağ çıkarıldı.

Haber Merkezi AA
Aleyna'nın 11'inci günde sağ olarak kurtarılması ekiplere büyük sevinç yaşattı.

Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. 7,7 büyüklüğündeki ilk deprem Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de meydana geldi. 7,7'lik bu depremin ardından saat 13.24'te bir deprem daha meydana geldi. Merkez üssü Elbistan ilçesi olan depremin büyüklüğü 7,6 olarak kaydedildi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Depremin yaşandığı illere çok sayıda arama-kurtarma ekipleri gönderildi.


Mucize kurtuluş

Deprem felaketinin 11. gününde de enkaz altından mucize kurtuluş haberi geldi. Kahramanmaraş'ta Kayabaşı Mahallesi Atabey Apartmanı'nda 17 yaşındaki Aleyna, depremin 248'inci saatinde enkazdan sağ çıkarıldı.



Asrın felaketinde 11'inci gün: 36 bin 187 canımızı yitirdik

Türkiye Tek Yürek: Tüm ulusal kanallar ve tvnet'ten depremzedelere yardım için ortak yayın

Afedzede hak sahipliği başvurusu e-Devlet üzerinden yapılıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 36 bin 187 kişi hayatını kaybetti