Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Ayasofya paylaşımı

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin tekrar ibadete açılmasının ikinci yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Bu ulu mabedi mahzun ve milletimizi de burada ibadet etmekten mahrum eyleme Allah'ım." dedi.

Haber Merkezi AA
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş.

Erbaş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin 86 yıl aradan sonra ibadete açılmasının ikinci yıl dönümüne ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde 86 yılın ardından irat edilen ilk hutbenin videosuna da yer veren Erbaş, paylaşımında şunları kaydetti:

  • "İki yıl önce bugün Ayasofya Camii kıyamlarımız, secdelerimiz, dualarımız ve sevinçlerimizle yeniden dolup taşmıştı. İlahi, bu sevinci gönüllerimizde ve ülkemizde daim eyle. Bu ulu mabedi mahzun ve milletimizi de burada ibadet etmekten mahrum eyleme Allah'ım."

FOTOĞRAF 13
Ayasofya ibadete açılmasının ikinci yılında 6,5 milyonu aşkın ziyaretçiyi ağırladı
İstanbul Müftü Yardımcısı ve Müftü Vekili Ahmet Aktürkoğlu, 2 yıl önce ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin 6,5 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırladığını söyledi.

‘Geçmişten Geleceğe Miras Ayasofya’ belgeselinin ön gösterimi yayınlandı

‘Geçmişten Geleceğe Miras Ayasofya’ Belgeselinin ön gösterimi yayınlandı
İstanbul Valiliği 86 yıllık aradan sonra 24 Temmuz 2020 tarihinde ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi için anlamlı bir çalışmaya imza attı. Valilik tarafından Ayasofya'nın ibadete açılışının 2'nci yılı dolayısıyla 'Geçmişten Geleceğe Miras Ayasofya' belgeseli hazırlandı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Tarihçi- Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Mimarlık Tarihçisi Prof. Dr. Suphi Saatçi'nin röportajlarının yer aldığı belgeselde, Ayasofya'nın ibadete açılışına ilişkin hazırlıklar ve sonrasında yaşananlara dair çok özel görüntü ve çekimler yer alıyor. Vali Yerlikaya tarafından sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntüler, adeta görsel bir arşiv niteliği taşıyor.