Dünyanın ilk romanı: Kayıp sayfalar Tokyo’da bir evden çıktı

Dünyanın ilk romanı özelliğini taşıyan kitap hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Kitabın bazı sayfaları bilindiği üzere kayıptı. Yeni gelişme ise Genji’nin Hikayesi (The Tale of Genji) isimli kitabın eksik sayfaları Tokyo’da bir evde bulundu. Bulunan el yazmalarının orijinal olduğu uzmanlar tarafından onaylandı. Dünyanın en eski romanına dair merak edilen tüm bilgileri sizler için toparladık.

Murasaki Şikibu​ tarafından kaleme alınan Genji’nin Hikayesi'nin eksik sayfalarından bazıları.

Dünyanın ilk romanı dediğimiz zaman birçok kişinin aklına ilk olarak Don Kişot geliyor. Gerçek aslında öyle değil. Cervantes'in eserinden tam 6 yüzyıl önce 11. yüzyılda yazar Murasaki Şikibu tarafından kaleme alınan Genji’nin Hikayesi, dünya edebiyatının en eski romanı.

Şikibu, romanı yazdığı dönemde Japon sarayında nedimelik yaparken, romanında Genji, adında bir prensin hikayelerini anlatıyor. Genji yazarla aynı isme sahip Murasaki adında bir kadınla tanışıyor ve sonunda evleniyor.

Uzmanlar tarafından onaylandı

Dünyanın ilk romanı özelliğini taşıyan kitap hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Kitabın bazı sayfaları bilindiği üzere kayıptı. Yeni gelişme ise el yazması kitap, eski bir derebeyin soyundan gelen bir kişinin Tokyo’daki evinde bulundu. Bulunan el yazmalarının orijinal olduğu uzmanlar tarafından onaylandı. El yazmasının 21,9 santimetre uzunluğunda ve 14,3 santimetre genişliğinde olduğu belirtilenler arasında.

Dünyanın en eski romanına dair merak edilen tüm bilgileri sizler için toparladık.

HAYAT
2021 Dünya Kitap Başkenti Tiflis oldu

HAYAT
38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı için geri sayım başladı