Kaza ya da silahla yaralanma nedeniyle organlarını kaybedenler titanyumdan üretilen vücut parçaları ile sağlıklarına kavuşuyor

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Medikal Tasarım ve Üretim Merkezinde kafatası, göğüs, çene, omurga ve yüz bölgelerinde kaza ya da silahla yaralanma gibi nedenlerle kaybedilen organlar aslına uygun üretilerek hastanın vücuduna yerleştiriliyor. METÜM Müdür Yardımcısı Öztürk, son 3 yılda yaklaşık 150 kişiye titanyumdan özel implant ürettiklerini söyledi.

Foto: Arşiv.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane METÜM’de beyin cerrahisi, göğüs cerrahisi, yüz deformitelerinin düzeltilmesi, diş tümörleri ve gözle ilgili sorunlara ilişkin vücutta kaybedilen bölgenin aynısı, kişiye özel olarak tasarlanarak, 3 boyutlu yazıcı teknolojisiyle birebir üretiliyor.

HAYAT
Uzmanlardan kronik kalp-damar hastalığı olanlara uyarı

'TASARIM VE ÜRETİM AYRI ÇATI ALTINDA'

METÜM Müdür Yardımcısı Hilal Peker Öztürk, kişiye özel tasarlanan implantların tasarımının ve üretiminin aynı çatı altında yapıldığını belirterek, merkezin bu bağlamda Türkiye’de tek olduğunu ifade etti.

HAYAT
Böbrek taşını erittiği ileri sürülen su için uyarı: Sağlığınızdan olabilirsiniz

‘TİTANYUMDAN ÜRETİLİYOR'

Müdür Yardımcısı Öztürk, 2017 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile bir protokol imzaladıklarını ve bu bağlamda genel sağlık sigortalıların METÜM’den hizmet aldıkları takdirde giderlerinin SGK geri ödeme kapsamına alındığını kaydetti.

HAYAT
Türkiye'de 240 bin kunduracı göğsü, 80 bin de güvercin göğsü hastası var

HAYAT
Temizlik uğruna omurga sağlığınızdan olmayın