Alman pilot aşı karşıtlarına gökyüzünden mesaj verdi: Uçuşla dev şırınga resmi çizdi

Almanya'da Samy Kramer adlı pilot, Avrupa'da koronavirüse karşı aşılamanın başladığını anımsatmak ve halkı aşı konusunda bilinçlendirmek için gökyüzüne dev bir şırınga çizdi.

Haber Merkezi DHA
Alman pilot, gökyüzüne uçuşla dev şırınga çizdi.

Almanya'da Samy Kramer (20) genç pilot, Diamond DA20 tipi pervaneli tek motorlu uçağıyla 1,5 saat içerisinde Friedrichshafen kenti semalarına Avrupa'da Kovid-19'a karşı aşılama kampanyasının başladığını hatırlatmak için dev bir şırınga resmi çizdi. Konuyla ilgli yerel medyaya konuşan pilot "Farkındalık yaratmak için eğlenceli ve alışılmadık bir yol olabileceğini düşünüyorum. İnsanlara mesaj vermekten zevk alıyorum. Anlamsızca uçmaktan daha iyidir" dedi.

Ünlü profesör koronavirüs aşısı için gönüllü olmuştu: Aşı karşıtı kampanyalar suç, cezası olmalı

  • Çevrim içi harita üzerinden uçuş bilgilerini görüntülemeye yarayan FlightRadar24’te yer alan verilerde Almanya’nın Friedrichshafen kenti üzerinde oluşturulan dev şırınga resmi görüntülendi.

Kramer’in uçuşunun, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinin risk grubundaki kişileri koronavirüse karşı aşılamaya başlamadan önce gerçekleştiği ifade edildi.

Almanya'da aşı karşıtı protestoculara sert müdahale: Polis yerden yere savurdu
Almanya'nın Wuppertal şehrinde Sağlık Bakanı Jens Spahn protesto edildi. Polisin yerde bekleyen protestoculara uyguladığı şiddet dikkatlerden kaçmadı. Bakan Spahn'ın ise protestocuların yanından geçerek aracına binmesi tepki çekti. Protestocuların aşı karşıtı olduğu öğrenildi.

İngiltere'de aşı karşıtları ayaklandı: 60’dan fazla kişi gözaltına alındı
İngiltere'nin başkenti Londra'da aşı ve Covid-19 karşıtlarının düzenlediği protestoda polis 60'dan fazla kişiyi gözaltına aldı. Polis, gözaltıların koronavirüs kısıtlamalarının ihlali de dahil olmak üzere farklı suçlardan yapıldığını aktardı.