DSÖ Avrupa Direktörü Kluge: Bölgemizde koronavirüsten 1 milyon kişi öldü durum ciddi

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa'da ölenlerin sayısının geçen hafta 1 milyonu aştığını belirterek "Bölgemizde durum ciddi. Her hafta 1,6 milyon yeni vaka bildiriliyor. Yani saatte 9 bin 500, dakikada 160 kişi" uyarısında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge.

DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge, Yunanistan Sağlık Bakanı Vassilis Kikilias'ın da katılımıyla video konferans yoluyla basın toplantısı düzenledi.

Kluge, bölgede 80 yaşın üstü kişilerde Kovid-19 ölümlerinin şubattan bu yana kademeli olarak düşerek, salgının başından bu yana en düşük seviye olan yüzde 30'a ulaştığı bilgisini paylaştı.

Avrupa'da Yunanistan da dahil hastanelerde yoğun bakım kapasitesinin aşıldığına dair raporlar aldıklarını belirten Kluge, hastaneye yatışların da yüksek seviyelerde kaldığını kaydetti.

KORONAVİRÜS
DSÖ uyardı: Salgının sona ermesi için çok uzun bir yol var

Geçen yıla oranla bu sen en yüksek seviyelerde

Kluge, Fransa'da ise Kovid-19 nedeniyle hastanelere ve yoğun bakıma kabullerin geçen yılın aynı döneminden bu yana en yüksek seviyelere ulaştığını belirtti.

Kluge, Yunanistan'da 100 binden fazla mülteci ve göçmen nüfusun ulusal aşılama stratejisinin bir parçası olduğunu belirterek "Yunanistan mülteci kamplarında toplu aşılama kampanyaları önümüzdeki ay planlanıyor" ifadesini kullandı.

KORONAVİRÜS
DSÖ'den 'canlı hayvan pazarı' açıklaması: Salgın bitsin istiyorsanız acilen kapatılmalı

KORONAVİRÜS
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yavuz: En büyük kaygım Güney Afrika varyantı

KORONAVİRÜS
DSÖ'den 'aşı pasaportu' açıklaması: Sıcak bakmıyoruz