Profesör uyardı: 15 tane mutant suş var ama Türk mutant var mıdır şu an için bir şey söylemek çok zor

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ata Yalçın, ABD, İngiltere, Filipinler, Güney Afrika, Brezilya, Avrupa, Avustralya, Güneydoğu Asya gibi bölgelerden bildirilen 15 tane mutant suş (Bir bakteri veya virüsün farklı alttürlerinin, aralarında genetik farklılıklar bulunan gruplar) olduğunu belirterek, hızla artan koronavirüs vakalarından, bu mutant virüslerin sorumlu olduğunu düşündüğünü açıkladı.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın.

AÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, hem dünya genelinde hem de Türkiye'de koronavirüs vakalarındaki hızlı artışın yeni mutant virüslere bağlı olabileceği uyarısında bulundu.

KORONAVİRÜS
Sağlık Bakanı Koca'dan Koronavirüs Bilim Kurulu sonrası önemli açıklamalar: Türkiye için kabus haziranda bitecek

'VAKA SAYISINDAKİ ARTIŞTAN, MUHTEMELEN MUTANT VİRÜSLER SORUMLU'

Türkiye'de mutant virüslerle ilgili bütün verilerin Ankara'ya gönderildiğini, Halk Sağlığı Laboratuvarı'nda incelendiğini ve sonuçların oradan bildirileceğini belirten Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, “Oradan ne tür bir virüs olduğu, hangi şeye uyduğu belirleniyor. Şu an için bir bilgi gelmedi. Ama mutasyon sayısı arttı. Vaka sayılarında artış oldu ve muhtemelen de bu artıştan mutant virüslerin sorumlu olduğunu düşünüyorum. Türk mutant var mıdır, şu an için bir şey söylemek çok zor" dedi.

KORONAVİRÜS
Pfizer/BioNTech ve Moderna'nın Kovid-19 aşıları hamile kadınlarda etkili: Koruyucu antikorlar yeni doğan bebeklere de geçiyor

KORONAVİRÜS
Kars'ta bir köy Kovid-19 nedeniyle karantinaya alındı

KORONAVİRÜS
ABD’de 'bağırma yasağı' getirildi: Artık kimse dışarıda bağıramayacak