Sağlık Bakanlığı 'Covid-19 Takip Merkezleri' açıyor: Tüm yurtta yaygınlaştırılacak

Sağlık Bakanlığı, ''COVID-19 geçiren hastaların sağlık durumlarının kontrol ve takibi için “COVID-19 Takip Merkezleri”ni açmaya başladı. Ankara ve Eskişehir’de pilot uygulamalarına başlanan merkezlerin kısa sürede 24 ilde bulunan 30 sağlık bölgesine; daha sonra da tüm yurda yaygınlaştırılması hedefleniyor'' açıklamasında bulundu.

Foto: Arşiv.

Sağlık Bakanlığı, Covid-19 geçiren hastaların sağlık durumlarının kontrol ve takibi için 'Covid-19 Takip Merkezleri' açmaya başladı. Ankara ve Eskişehir’de pilot uygulamalarına başlanan merkezlerin kısa sürede 24 ilde bulunan 30 sağlık bölgesinde; daha sonra da tüm yurtta yaygınlaştırılması hedefleniyor.

KORONAVİRÜS
Aşı yeni yılda

Olası sağlık sorunlarının önüne geçilecek

Merkezler tamamen gönüllülük esasına göre davet usulüyle çalışılıyor. Covid-19 geçirmiş vatandaşlar aranarak merkeze davet ediliyor ve randevu oluşturuluyor. Kişinin sağlık durumu değerlendirilerek, gerek duyulması halinde ilgili uzmanlık alanlarına da yönlendirmeleri yapılıyor. Böylece Covid-19’un uzun dönemli etkileri yakından takip edilerek olası sağlık sorunlarının önüne geçilmiş olunuyor.

Merkezlerde yapılan işlemler için herhangi bir ücret talep edilmiyor. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 1 Aralık, Eskişehir Şehir Hastanesi'nde ise 8 Aralık itibarıyla hasta kabulüne başlandı

KORONAVİRÜS
Türkiye'nin 15 Aralık koronavirüs tablosu: Vaka sayısı yine artışa geçti

KORONAVİRÜS
Doktor Fauci'den Biden ve Trump'a tavsiye: Bir an önce koronavirüs aşısı olun

KORONAVİRÜS
İçişleri Bakanlığından 81 il valiliğine sokağa çıkma kısıtlamalarıyla ilgili yeni genelge