Davut Güloğlu milletvekili seçildi mi? 14 Mayıs 2023 Seçim sonuçları

Türkiye 14 Mayıs Pazar günü sandık başına gitti. Kesim olmayan sonuçlara göre, AK Parti % 35.6 oranında oy alarak sandıktan birinci parti çıktı. CHP % 25.3, MHP 10.1, İYİ Parti 9.7 oranında oy aldı. 2023 seçimlerin sürpriz partisi Yeniden Refah Partisi oldu. YRP 5 milletvekili ile Meclis’te temsil edilen partiler arasında yerini aldı. Şarkıcı Davut Güloğlu ise Yeniden Refah Partisi İstanbul 1’inci bölge 2. sıradan aday gösterilmişti. Peki Davut Güloğlu seçildi mi, milletvekili oldu mu?

Haber Merkezi Yeni Şafak
Davut Güloğlu

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin resmi olmayan sonuçlarına göre, TBMM milletvekili dağılımı da belli oldu. Yaklaşık 4 yıl önce kurulan Yeniden Refah Partisi, resmi olmayan sonuçlara göre 1 milyon 514 bir 347 oy ile, oyların yüzde 2,85'ini aldı. Bu sonuçla Yeniden Refah Partisi 5 milletvekili çıkarmayı başaradı. Genel Başkan Fatih Erbakan, kendisi de dahil olmak üzere TBMM’de 5 üye kazandıklarını açıkladı. Erbakan, Konya ve Kocaeli'de birer, İstanbul’da ise üç vekillerinin seçildiğini bildirdi.

Davut Güloğlu 28. Dönem milletvekili seçildi mi?

Şarkıcı Davut Güloğlu ise Yeniden Refah Partisi İstanbul 1’inci bölge 2. sıradan aday gösterilmişti. İstanbul'da 3 milletvekili çıkaran Yeniden Refah Partisi'nin kazananları arasında Güloğlu da yer alamadı.


14 Mayıs seçimlerinin sürpriz partisi Yeniden Refah oldu

14 Mayıs 2023 seçimi AK Parti’nin kazanan milletvekilleri belli oldu

Saadet, DEVA ve Gelecek Partisi kaç milletvekili çıkardı?

2023 seçimi AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Yeşil Sol Parti’nin kazandığı milletvekili sayısı