LGS için geri sayım başladı: Liselere Geçiş Sistemi ne zaman?

LGS sınavı için geri sayım sürüyor. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 2 oturum halinde gerçekleşecek. Öğrencilere birinci oturumda; Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile yabancı dil derslerinden 50 soru yöneltilecek. Öğrencilere 75 dakika süre verilecek. Bu yıl LGS’ye girecek öğrenciler 2. dönem konularından muaf tutulacak. Lise sınavına girecek adayların gündeminde LGS başvuruları ile sınav tarihi var. Peki, 2023 LGS başvuru tarihi belli oldu mu? LGS sınavı ne zaman, ertelendi mi? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.

Haber Merkezi Yeni Şafak
LGS sınavı ne zaman yapılacak?

LGS sınavı ne zaman yapılacak?

Geçtiğimiz yıl 5 Haziran 2022 Pazar tarihinde uygulanan LGS sınavının, bu yıl 4 Haziran Pazar günü gerçekleşmesi bekleniyor.

LGS sınavı ertelencek mi?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN TÜRK canlı yayınında açıklamalarda bulundu. LGS sınav tarihine de değinen Bakan Özer, LGS ertelenecek mi sorusuna şöyle cevap verdi “Dikkat ederseniz sınavla ilgili bir tarih açıklamadık, koşulların iyileşmesine göre açıklayacağız. Tüm öğrencilerimizi düşünecek şekilde kararlarımızı aldık. LGS sınavının tarihini de daha ilerleyen günlerde açıklayacağız.”

2023 LGS başvuruları ne zaman?

Liselere Geçiş Sınavı başvuru tarihi henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yıl başvurular, tüm 8. sınıf öğrencileri için 4-14 Nisan’da alınmıştı.

LGS sınav konuları neler?

LGS sınav konuları hakkında Bakan Özer, "LGS'de sadece 8’inci sınıfın birinci dönemi konuları dahil olacak. Yani 8’inci sınıfın ikinci dönemi dahil olmayacak. Yine YKS'de 12’nci sınıfın ikinci dönem konuları sınavda dahil olmayacak. Bunu da tüm kamuoyuyla paylaşmış olayım. Biz bakanlık olarak hızlı bir şekilde tüm okullarımızı çocuklarımızla buluşturmak için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz." diye konuştu.


Açıköğretim sınav tarihleri açıklandı: AÖF sınavları ne zaman yapılacak?

Anadolu Üniversitesi AÖF geçme notu nasıl hesaplanır? İşte detaylar