Mansur Yavaş Akşener’in çağrısına cevap verdi mi?

Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayının Kılıçdaroğlu olmasına karşı çıkan Meral Akşener 6’lı mayası devirdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na adaylık çağrısı yaptı. Akşener, “Bugün de çok kritik bir kırılmanın eşiğinde sizi göreve çağırıyoruz” diyerek bu iki ismi aday olmaları konusunda karar vermeye çağırdı. Mansur Yavaş Akşener’in çağrısına henüz bir cevap vermedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan ise Akşener'in çağrısına son noktayı koyacak açıklama geldi. İşte detaylar.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Meral Akşener ve Mansur Yavaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masada 5 partinin Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istediklerini, partisinin ise buna karşı çıktığını bildirdi.

Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çağrı yaparak, "Millet sizi göreve çağırıyor" dedi. Akşener bu iki ismi şu şekilde çağrıda bulundu: “Ne bir kumar masasında ne de bir noter masasında olmayacağız. 85 milyonun geleceğini tehlikeye atmayacağız. Cumhuriyetimizin yeni asrını göz göre hiç etmeyeceğiz. Milletimizin kazanma ümidini yok etmeyeceğiz.

  1. Sayın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulunmak istiyorum. Değerli başkanlarım, siz milletin iradesi ile seçildiniz. Tüm engellere rağmen çok çalıştınız. Milletimizi enkazından altında bile yalnız bırakmadınız. Milletimiz sizi göreve çağırıyor. Bu vazife reddedilemez, görmezden gelinemez bir vazifedir. Bu çağrının sahibi millettir. Bu karar milletindir. Bu saatten sonra bizlere düşen bir seçim yapmaktır. Ya şanlı mücadelede milyonlarla yürüyeceğiz ya da trajik hikayede figüranlık yapacağız. Ya tarih yazacağız ya tarih olacağız."

Mansur Yavaş Akşener’in çağrısına cevap verdi mi?

  1. Akşener’in açıklamalarının ardından gözlerin çevrildiği iki isimden yanıt geldi. Mansur Yavaş, “Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz, Millet İttifakı'nın tüm paydaşlarıyla yoluna devam etmesidir.” ifadelerini kullandı. Yavaş, mesajında Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesabını etiketledi.

İmamoğlu ne açıklaması yaptı?

  1. Altılı Masa’nın son toplantısında yaşanan Cumhurbaşkanı adayı krizi sonrası, İYİ Parti’nin istediği isimlerden biri olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Adayım Kılıçdaroğlu” açıklaması yaptı. Halk TV yayınında konuşan İmamoğlu, “Her yerde söyledim, adayım genel başkanım. Bu masa ayrılık masası değil, parçalanma masası değil. Altılı masadan bir eksilmemeli” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’i ilk tepki: Bütün taşlar yerine oturacak

İYİ Parti lideri Akşener'in Altılı Masa'nın dağıldığını gösteren açıklamaları sonrası ilk değerlendirme CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, şu açıklamayı yaptı: “Hiç merak etmeyin, bütün taşlar yerine oturacak. Yolumuza devam ediyoruz.”

AK Parti’den dağılan 6’lı masa açıklaması

Akşener'in bu açıklamasının ardından AK Parti’den ilk yorum, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan geldi. Turan, "12 ayda, 12 toplantıda en yakın ortağını, kendi belediye başkanlarını ikna edememiş; milletimizi mi ikna edecek?!" dedi.


Altılı Masa’nın dağılmasıyla MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin bu sözleri akla geldi: “Unutmayınız bir kere satan yine satar”


2023 seçimleri son anket sonuçları: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti açık ara önde