Ordu'da Kim önde? Mehmet Hilmi Güler mi Zekai Sana mı kazandı oy oranı oy sayısı kaç? Canlı oy oranları

2024 Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi, Türkiye genelindeki yerel seçimlerin bir parçası olarak 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Bu seçimler, 604.851 seçmenin olduğu Ordu da dahil olmak üzere Türkiye'nin 81 ilindeki belediye başkanlıkları, belediye meclisi üyelikleri ve mahalle muhtarlıkları için yapıldı. 2024 Ordu seçim sonuçlarına göre Ordu büyükşehir için yarış, Cumhur İttifakı AK Parti adayı Mehmet Hilmi Güler ile CHP adayı Zekai Sana arasında geçmesi bekleniyor. Peki Mehmet Hilmi Güler mi, Zekai Sana mı kazandı oy oranı oy sayısı kaç? Kim önde? İşte canlı oy oranları: 2024 Ordu seçim sonuçları.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Ordu Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

Seçim sonuçları 2024 ile Ordu’yu 5 yıl yönetecek belediye başkanı netleşiyor. Cumhur İttifakı AK Parti adayı Mehmet Hilmi Güler ile CHP adayı Zekai Sana Ordu büyükşehir belediyesi için yarışıyor. 2024 Ordu seçim sonuçları, Mehmet Hilmi Güler, Zekai Sana oy sayısı, oy oranı, hangi aday önde? sorusu seçmenler tarafından merak konusu. Peki Ordu büyükşehiri kim kazandı Mehmet Hilmi Güler mi, Zekai Sana mı kazandı, aldıkları oy oranı oy sayısı kaç? Kim önde? İşte 2024 Ordu seçim sonuçları canlı oy oranları.

https://www.yenisafak.com/yerel-secim-2024/widget/tum-sonuclar?platfor

Mehmet Hilmi Güler mi Zekai Sana mı kazandı?

31 Mart Ordu yerel seçim sonuçları oy sayım işleminin başlamasıyla birlikte belli oluyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Mehmet Hilmi Güler ve Zekai Sana'nın Ordu’da aldığı oy oranı yenisafak.com'da yer alacak. Haritalı seçim sonuçları sorgulama sayfası üzerinden Mehmet Hilmi Güler ve Zekai Sana 2024 seçim sonuçlarına göre oy sayıları, oy oranları, açılan sandık oranı, toplam seçmen sayısı, katılım oranı, kullanılan oy sayısı, geçerli ve geçersiz oy sayıları netlik kazanacak.

Ordu Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

Mehmet Hilmi Güler - Zekai Sana yüzde kaç oy aldı?

Yerel seçimlerde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan AK Parti adayı Mehmet Hilmi Güler ve CHP’nin adayı Zekai Sana aldıkları oy oranları, açılan sandık sonuçlarına göre belli olmakta.

31 Mart 2024 seçim sonuçları: Mehmet Hilmi Güler - Zekai Sana oy oranı

Ordu Belediye Meclis Üyesi Sonuçları 31 Mart 2024

Mehmet Hilmi Güler kimdir?

Mehmet Hilmi Güler, 1949 yılında Ordu'da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metalurji Mühendisliği Bölümünden mezun olan Güler, aynı üniversiteden mastır ve doktora derecelerini aldı.

1976'da Türk Uçak Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) giren Güler, Grup Başkanı olarak çeşitli uçak ve uçak sistemlerinin seçimi, proje değerlendirme, tezgah ve teknoloji seçiminde çalıştı.

Ereğli Demir Çelik AŞ Yönetim Kurulunda, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunda yöneticilik kademelerinde bulunan Güler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İGDAŞ'ta Yönetim Kurulu Üyesi ve Murahhas Üye (CEO) olarak görev aldı. Etibank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda Türkiye'deki tüm üretimlerden sorumlu Başbakanlık Başdanışmanı olarak çalışan Güler, kurucu üyesi olduğu AK Parti'de MKYK üyeliği ve AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yaptı.

3 Kasım 2002'de Ordu'dan AK Parti milletvekili seçilen Güler, 58, 59. ve 60. hükümetlerde 2002-2009 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini yürüttü. Güler daha sonra, TBMM AGİTPA (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi) Türk Grubu üyeliğine seçildi. Enerji arz güvenliği ve Turkcell Yönetim Kurulu üyeliği başta olmak üzere uluslararası alanda AGİT bünyesinde görev yapan Güler, 2019 yılında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. AK Parti'nin adayı Güler, evli ve iki çocuk babası olup ileri düzeyde İngilizce bilmektedir.

Enver Yılmaz kimdir?

Enver Yılmaz, 1970 yılında Ordu'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ordu'da tamamlayan Yılmaz, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Hakimlik ve serbest avukatlık yapan Yılmaz, 22. ve 23. dönemlerde Ordu, 24. dönemde ise İstanbul milletvekili olarak görev yaptı. Yılmaz, 30 Mart 2014’teki yerel seçimlerde AK Parti’den Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. İYİ Partinin adayı Yılmaz, evli ve iki çocuk babasıdır.

Ordu Yerel Seçim Belediye Başkan Adayları 31 Mart 2024

  1. Yeniden Refah Partisi Adem Ağca - (Ordu)
  2. Demokratik Sol Parti Adem Baş - (Ordu)
  3. Türkiye Komünist Hareketi Alev Doğan - (Ordu)
  4. Hür Dava Partisi Bülent Dinç - (Ordu)
  5. Türkiye Komünist Partisi Damla Baytekin - (Ordu)
  6. Yeni Türkiye Partisi Engin Akdal - (Ordu)
  7. İYİ Parti Enver Yılmaz - (Ordu)
  8. Saadet Partisi Halit Duyar - (Ordu)
  9. Adalet ve Kalkınma Partisi Mehmet Hilmi Güler - (Ordu)
  10. Bağımsız Türkiye Partisi Muammer Belen - (Ordu)
  11. Halkın Kurtuluş Partisi Necati Kalender - (Ordu)
  12. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Necmettin Durmuş - (Ordu)
  13. Millet Partisi Rıfat Yılmaz - (Ordu)
  14. Vatan Partisi Sedat Kutlu - (Ordu)
  15. Türkiye İşçi Partisi Semih Yıldız - (Ordu)
  16. Demokrat Parti Serhat Çelebioğlu - (Ordu)
  17. Hak ve Özgürlükler Partisi Sevda Kokum - (Ordu)
  18. Zafer Partisi Sevinç Başaran - (Ordu)
  19. Bağımsız Adaylar Seyfi Dizek - (Ordu)
  20. Demokrasi ve Atılım Partisi Sezer Yetgin - (Ordu)
  21. Cumhuriyet Halk Partisi Zekai Sana - (Ordu)

Seçimlere kaç siyasi parti katıldı?

Seçimlere 34 siyasi parti katılacak. Partilerin oy pusulasındaki sıralaması şöyle: AK Parti 1, İYİ Parti 2, Sol Parti 3, Büyük Birlik Partisi 4, Memleket Partisi 5, Anavatan Partisi 6, Demokratik Sol Parti 7, Yeniden Refah Partisi 8, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 9, Türkiye Komünist Partisi 10, Anadolu Birliği Partisi 11, Zafer Partisi 12, Halkın Kurtuluş Partisi 13, Türkiye Komünist Hareketi 14, Bağımsız Türkiye Partisi 15, Gelecek Partisi 16, Yeni Türkiye Partisi 17, CHP 18, Emek Partisi 19, HÜDA PAR 20, Hak ve Özgürlükler Partisi 21, Ocak Partisi 22, Adalet Birlik Partisi 23, Demokrat Parti 24, Güç Birliği Partisi 25, Millet Partisi 26, Milli Yol Partisi 27, Adalet Partisi 28, Aydınlık Demokrasi Partisi 29, MHP 30, Türkiye İşçi Partisi 31, Demokrasi ve Atılım Partisi 32, Saadet Partisi 33, Vatan Partisi 34.

Oylar tek oy pusulasına mı konulacak?

Her seçmen, kanunda sayılan istisnalar dışında, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı ise ancak o sandıkta oy kullanabilecek.

Büyükşehir belediyesi sınırlarında yaşayan Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmen, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verecek.

Büyükşehir olmayan illerde ise "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verilecek. Köylerde de "il genel meclisi üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar meclisi" için oy atılacak.

Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "beyaz", il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula "turuncu", belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "mavi", belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise "sarı" renkli olacak. Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak.

Oy verme saatleri kaç?

YSK, seçimin mart ayında olması nedeniyle mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak, doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene aldı. Bu nedenle, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Bu illerin dışında kalan diğer yerlerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.

Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık; diğer illerde ise sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu mu?

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Seçmen, üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan resmi nitelikteki herhangi bir belgeyle oy kullanabilecek.

YSK kurallarına göre oyların geçerli ve geçersiz sayıldığı durumlar: İşte oy kullanmanın püf noktaları