THY'nin Hatay uçuşları yeniden başladı

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 331 bin 643'e yükseldi. 158 bin 165 afetzede bölgeden diğer illere tahliye edildi. Deprem sonucunda ağır hasar gören ve kullanılamaz hale gelen Hatay Havalimanı onarım çalışmalarının ardından yeniden hizmete açıldı. THY, Hatay Havalimanı'ndan uçuşlarının yeniden başladığını duyurdu.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Hatay uçuşları başladı mı?

"Asrın felaketi" olarak nitelenen ve tüm bölgeyi sarsan depremler sonucunda 3 kilometrelik pistin 35 ayrı noktasında oluşan parçalanmalar ve yarıklar sebebiyle Hatay Havalimanı ulaşıma kapatılmıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, onarım çalışmalarının tamamlanarak havalimanının hizmet vermeye başladığını duyurdu.

THY Hatay uçuşları yapılıyor mu?

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hatay Havalimanı'ndan uçuşlarımız tekrar başlamıştır" ifadesini kullandı. 13 Şubat'tan itibaren yapılacak Hatay çıkışlı tahliye uçuşlarında da rezervasyon uygulaması olacağını belirten Üstün, şunları kaydetti:

"13-19 Şubat arasında yapılacak uçuşlarımız için güncel mobil uygulamamız veya web sitemiz üzerinden ücretsiz rezervasyon işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Tahliye sürecini kolaylaştırmak için havaalanlarına rezervasyon yaparak gelinmesi gerekmektedir. Rezervasyonu olan yolculara öncelik verilecek olup boş yer kalması durumunda rezervasyonsuz yolcularımız da kabul edilecektir."


Okullar ne zaman açılacak? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer hangi illerde okulların ne zaman açılacağını açıkladı

Maden işçileri, domuz damı tahkimatlarını bu kez depremin yıktığı binalarda kurdu