65 yaş maaşı yattı mı? Hesapları kontrol edin: Yaşlı ve engelli aylığı ödemesi başladı

Yaşlılık ve engelli maaşları banka hesaplarına yatırılmaya başlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, ekim ayına ilişkin 3,2 milyar milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylığının hesaplara yatırıldığını açıkladı.

Yaşlı ve engelli maaşı ödemesi başladı

Yaşlı ve ödemesi başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, toplam yaklaşık 1,8 milyar lira yaşlı aylığı, yaklaşık 1,4 milyar lira da engelli aylığı ödemesi yaptıklarını belirtti.

YAŞLI VE ENGELLİ AYLIKLARI YATTI MI?

Engelli ve yaşlılara yönelik kapsayıcı ve düzenli geliştirdiklerini bildiren Göktaş, "Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda kasım ayına ilişkin 3,2 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık." ifadelerini kullandı.

YAŞLI VE ENGELLİ AYLIĞI NE KADAR OLDU?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaş katsayısında yapılan düzenleme sonrası sosyal yardım programlarının aylık ödemelerini artırdıklarını belirtti.Bu kapsamda; Yaşlı aylığının 2.348 TL'ye, yüzde 40-69 arası engelli aylığının 1.874 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığının 2.811 TL'ye yükseldiğini açıkladı.

ÖZGÜN
2024 yaşlılık maaşı (65 yaş aylığı) ne kadar?

EKONOMİ
65 yaş aylığı nedir? 65 yaş aylığından kimler yararlanabilir?

ÖZGÜN
Sağlık Bakanlığı engelli işçi alımı başvuruları başladı