Oyumu aynı okul ve sandıkta mı kullanacağım?

28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçimlerde Türkiye'deki seçmenler, ilk turda oy verdikleri sandık alanlarında aynı seçmen bilgi kağıdıyla oy kullanabilecek. AK Parti, ikinci tur için seçmenlere tekrar bilgi kağıdı gönderilmesi için başvuruda bulundu. Peki, oy kullanacağımız sandığı nasıl öğrenebiliriz? Seçmen sandık sorgulama nasıl yapılır?

Haber Merkezi Yeni Şafak
Sandık sorgulama

YSK, 28 Mayıs'taki seçimlerde yurt içinde oy kullanma hakkına sahip olan 60 milyon 697 bin 843 kişinin nerede ve hangi numaralı sandıkta oy kullanacağını e-Devlet'e yükledi. Seçime kısa süre kala vatandaşlar oyunu nerede kullanacağını araştırdı. Peki, Hangi sandıkta oy kullanacağım? Oyumu nerede kullanacağım?

OYUMU NEREDE KULLANACAĞIM?

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamada “ Seçmen kütükleri kesinleştirildiğinden seçmen kaydı ile ilgili adres değişikliği yapılamayacak olup Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamasında da aynı adreste oy kullanma gerçekleşecektir.” ifadeleri yer aldı.

SEÇMEN SANDIK SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Seçmenler, e-Devlet üzerinden kimlik bilgileri ve şifreleriyle giriş yaparak "Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama" bölümünden oy kullanacakları yer ve sandık numarası bilgilerini öğrenebilirler.

YSK'NIN SİTESİNDEN SEÇMEN KAYDI SORGULAMA

YSK nerede oy kullanacağım sorusunu şöyle yanıtlıyor: "Nerede oy kullanacağınızı, seçim dönemlerinde sandık seçmen listeleri kesinleştikten sonra e-Devlet kapısı üzerinden,www.ysk.gov.tr adresinden "Nerede Oy Kullanacağım" bölümünden, YSK mobil uygulamasından veya YSK çağrı merkezinden (444 9 975) öğrenebilirsiniz"

YSK'nın sitesinden seçmen kaydı sorgulama için de T.C kimlik numarası ve seri numarası girmek gerekiyor. Açılan sayfada bilgileriniz ve hanenize kayıtlı olanların bilgileri çıkıyor.

Yüksek Seçim Kurulu'nun resmi web sitesi olan www.ysk.gov.tr adresi, YSK mobil uygulaması veya YSK çağrı merkezi (444 9 975) aracılığıyla da oy kullanacakları yeri öğrenebilirler. Seçmen kaydı sorgulaması için T.C. kimlik numarası ve seri numarası girmek gerekmektedir. Bu bilgiler girildiğinde, seçmenin bilgileri ve kayıtlı olduğu hanenin bilgileri görüntülenmektedir. Bu bilgiler, Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde herhangi bir adayın salt çoğunluğu sağlayamaması durumunda 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçiminde de geçerlidir.

Yurtiçi Seçmen Kaydı Sorgulama


28 Mayıs seçim yasakları neler?

28 Mayıs seçim günü düğün yapılır mı?

İlk turda sandık görevlisi olanlar 2. turda görev alabilecek mi?