Sözleşmeliden kadroya geçiş şartları neler? İşte kamudaki sözleşmeli personele kadro düzenlemesi detayları

Sözleşmeliden kadroya geçiş düzenlemesinde beklenen açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. Erdoğan, kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin, "Sözleşmelilerin kadroya geçişinde, 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacak. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk süresi olacak." dedi. Peki kadroya geçiş nasıl olacak şartları ne? Kimler doğrudan kadroya geçecek? Kurumlar arası nakil işlemleri ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan kamudaki sözleşmeliye kadro düzenlemesinin detaylarını açıkladı

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı konuşmada, toplantıda, hazırlıkları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen, "kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi" konusunu değerlendirdiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından konuştu. Erdoğan, kamudaki sözleşmeli personelin statüsünün yeniden belirlendiğini ve 3 yılı dolmuş sözleşmelilerin hemen aday memurluğa geçiş yapabileceğini kaydetti.

Sözleşmeliden kadroya nasıl geçilecek, şartları neler?

Bu çalışmayla, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesini temel dayanak haline getirerek, mevzuat karmaşasını gidermek suretiyle "sözleşmeli personel statüsü"nü yeniden belirlediklerini bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

Kadro kapsamı dışında kalanlar sözleşmeli askeri personel, sözleşmeli akademik personel, sözleşmeli KİT personeli, sözleşmeli sanatçı, sözleşmeli Meclis danışmanı, sözleşmeli sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarıdır. Sözleşmeliden kadroya geçmek istemeyen personelin hakları görev süreleri sona erene kadar şahsa bağlı şekilde devam edecek, sonra kadroları kendiliğinden ilga olacaktır."

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/11/29/09/59/resized_dfd62-2ba59bbeekranresmi2022112909.jpg

Kurumlar arası nakil işlemleri ne zaman başlayacak?

Mahalli idarelerdeki sözleşmelilerden kadroya geçenlerin, sadece mahalli idareler arasında yer değiştirebileceğini kaydeden Erdoğan, "Böylece kamu çalışanlarının önemli bir sorununu daha çözerek sözleşmeli-kadrolu statüsünü daha adil ve sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konudaki hukuki düzenlemenin en kısa sürede Meclise sunularak hayata geçmesini sağlayacaklarını belirtti.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sözleşmelilere kadro müjdesi

ÖZGÜN
Memur zammı son dakika haberi: 2023 emekli maaşları belli oldu!

ÖZGÜN
Asgari ücret 2023 takvimi: Asgari ücret ne kadar olacak, yüzde kaç zam gelecek?

ÖZGÜN
Ne kadar emekli maaşı alırım? SGK 4A, Bağkur 4B, Emekli Sandığı 4C emekli maaş hesaplama