Gol yok asalet var

Ligde F.Bahçe ile G.Saray arasında oynanan haftanın maçında beklenen gerilim yaşanmadı. Dostluk görüntülerinin hakim olduğu derbi sonrasında sarı-kırmızılılar puanını 54 yaparken bu haftayı da lider geçmeyi garantiledi. Sarı-lacivertliler, puanını 48 yaparken zirve yolunda avantaj yitirdi. F.Bahçe'nin, ezeli rakibine karşı Kadıköy'deki yenilmezliği ise 19 seneye çıktı.

Ergün Balcı Yeni Şafak
​Ligde F.Bahçe ile G.Saray arasında oynanan haftanın maçında beklenen gerilim yaşanmadı.

Süper Lig'in 26. haftasının derbi mücadelesinde Kadıköy'de karşı karşıya gelen Fenerbahçe ile Galatasaray, sahadan 1'er puanla ayrıldı. Fenerbahçe evinde kaybetmeme serisini 19 yıla çıkardı. Sarı-lacivertliler, liderle arasındaki 6 puanlık farkı kapatma fırsatını teperken, sarı-kırmızılılar avantaj sağladı. 15'te Linnes'in pasında topla buluşan Gomis'in sert şutu ters köşeden az farkla auta gitti. 24'te, Dirar'ın ceza sahası içine gönderdiği topla buluşan Soldado'nun çektiği sert şutu Serdar Aziz yatarak kornere attı. 34'te ceza sahasında topla buluşan Gomis'in şutu ters köşeden auta gitti.

KALECİLERDEN ÜST ÜSTE KURTARIŞLAR GELDİ

Karşılaşmada hem Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan, hem de Galatasaray'ın file bekçisi Muslera yaptıkları kurtarışlarla takımlarını oyunda tuttular. 48'de Belhanda'nın ara pasında topu iyi kontrol eden Rodrigues'in ceza sahası sol çaprazından çektiği şutu Volkan müthiş bir refleksle çeldi. Dönen topu iyi takip eden Gomis'in boş kaleye çektiği şutu Neustadter çıkardı. 59'da Donk'un pasında ceza sahasında topla buluşan Nagatomo'nun sert şutunu Volkan direk dibinde kurtardı. 65'te Dirar'ın sağdan ortasında Alper'in ceza sahası içinde müsait pozisyonda yaptığı kafa vuruşu Muslera'da kaldı. 81'de Valbuena'nın harika pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Giuliano'nun çektiği şutunu Muslera kontrol etti. 87'de Giuliano'nun pasında topla buluşan Fernandao'nun altı pasın içinden çektiği şutu Muslera kurtardı. 89'da Maicon'un ceza sahası önünde kullandığı serbest vuruşta top Volkan'ın bakışlarında yan direğe çarpıp auta gitti.

Konuşmaktan utanıyorum

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, derbinin hakemi Bülent Yıldırım'a isyan etti. Kocaman, "Galatasaray ve Beşiktaş istediğini elde etti gibi gözüküyor. Başakşehir de Maçı böyle bitirmek isteyen hakem de memnun gibi gözüküyor. Feghouli iki eliyle sarıldı devam dedi. Ceza sahası içinde yumruk atıldı, yine göremedi. Soldado'yu Serdar tuş yapmaya çalıştı, yine görmedi. Fernando'nun Giuliano'ya yaptığında çok net kırmızı var, görmedi" dedi.

3 PENALTIYI ES GEÇTİ

Hakemler hakkında konuşmaktan utandığını belirten deneyimli teknik adam, “Hakemim kafasında maçı berabere bitirmek vardı, görmemesinin başka bir anlamı yok" şeklinde konuştu. Kalan maçlar hakkında da konuşan Kocaman, "Kalan 8 maçı kazanmak için bütün çabayı göstermek zorundayız ve sadece bu da yetmeyecek, rakiplerin de kaybetmesini bekleyeceğiz. Nasıl kazanacağız bakalım, göreceğiz" dedi. Basın toplantısında açıklamalarına devam eden Kocaman "Galatasaray'ın, Beşiktaş ile içeride oynayacak olması kendileri açısından avantaj. Hakemin gözü önünde üç tane net penaltı oldu ve bunu görüp de vermedi. Ben bunlara inanamıyorum" ifadelerini kullandı.

  • Penaltı İsyanı
  • Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sahalarında konuk ettikleri Galatasaray derbinin 9. dakikasında penaltı isyanında bulundu. Mücadelenin 9. dakikasında Mehmet Ekici'nin sağdan kornerin yükselmeye çalışan Roman Neustadter'in engellendiğini savunan deneyimli teknik direktör itirazda bulundu. Saha kenarında sinirlerine hakim olamayan Kocaman, hakemlere durumu anlatmaya çalışarak uzun süre dert yandı. Tribünler de Gomis'le mücadeleye giren Rus oyuncunun engellendiğini belirterek penaltı bekledi. Maçın 25. dakikasında Josef'in ortasına yükselmek isteyen Skrtel'in, Serdar Aziz'in müdahalesiyle yerde kaldığı belirten sarı-lacivertliler burada da penaltı bekledi. Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen ve hakem yorumcuusu Deniç Çoban, Serdar Aziz'in pozisyonunun kesin penaltı oludğunu belirtti.

Özlenen fotoğraf

Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel ile Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera derbi öncesi centilmenlik örneği sergiledi. Volkan, maç öncesi sarı-kırmızılı ekibin kalecisi Muslera'nın yanına giderek 'Hoşgeldin' dedi ve iki kaleci birbirlerine sarıldı. Kurtarışlarıyla maça damga vuran iki kaleci, karşılaşma sonrası da birbirlerine sarılarak tebrik etti.