Android 11 otomatik sıfırlama sisteminin kapsam alanı genişliyor

Android 11'in otomatik sıfırlama izinleri özelliği, işletim sisteminin eski sürümlerine de geliyor. Böylece birkaç ay boyunca hiçbir şekilde açılmayan ve kullanılmayan uygulamaların izinleri sistem tarafından otomatik olarak iptal ediliyor.

Yunus Emre Şahin Yeni Şafak
Google

Google, geçtiğimiz yıl Eylül'de duyurduğu Android 11 ile uygulama izinlerini otomatik olaraksıfırlayan bir özellik getirmişti. Bu sistem, uygulamalar birkaç ay kullanılmadığında izinlerini askıya alıyor. Yani aslında mikrofon, kamera ya da benzer sistem bileşenlerine erişim sonlanmış oluyor. Çoğu Android üreticisinin cihazlarını yalnızca birkaç yıl boyunca platform güncellemeleriyle desteklemesinden dolayı özellik ne yazık ki yalnızca nispeten az sayıda cihazda kullanılabiliyor.

Şirket, Aralık 2021'den itibaren bu işlevi Android 6 ve üzeri cihazlara da getiriyor. Yapı, şirketin 'milyarlarca cihaza sunacağı Google Play hizmetleri güncellemesi izniyle gelecek.

Yeni yazılımı cihazınıza yükledikten sonra, Android 11 veya sonraki sürümleri hedefleyen uygulamalarda bu özellik varsayılan olarak etkinleştiriliyor. Tabii kullanıcılara bu seçeneği aktif ya da pasifolarak tanımlama imkanı sunuluyor.

Android 11 ile yeni gelen özellikler neler?

Samsung üç cihaz için daha Android 11 güncellemesi yayınlıyor