AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
spor
Şampiyon olacağız
Süper Lig'de şampiyonluk hedefleyen Beşiktaş'ın son bombası Brezilyalı Kleberson, iyi şeyler yapacaklarını söyledi.

SPOR YAZARLARI

Mustafa Kutlu :
Bombalar
Aydınlardan üç boyutlu çözüm
PKK'ya "silah bırak" çağrısı yapan aydınlar Başbakan Erdoğan'la görüşerek, güvenliğin yanısıra, demokratikleşme ve kalkınma için aktif olunmasını önerecekler.
SALT GÜVENLİK YETMEZ
Terör örgütü PKK'ya 200 imzalı bir bildiriyle silah bırakma çağrısı yapan aydınlardan bir grup temsilci, Başbakan Tayyip Erdoğan'la yarın yapacağı görüşmede Güneydoğu sorunuyla ilgili tekliflerini dile getirecek. Güvenliğin gerekli olduğunu belirten aydınlar sorunun salt güvenlik önlemleriyle çözülemeyeceğine dikkat çekecek.

Kılıç: Bana komplo kurdular
Sivas olaylarının sorumlusu olarak takdim edilen ve 3 gün üst üste Hürriyet'te haberi yer alan Muhammed Nuh Kılıç, "İşyerimin tanıtımı bahanesiyle reklam amacıyla resmimi çekip bana ait olmayan kışkırtıcı ifadelerle hedef gösterdiler. Bir komplo sonucu oyuna getirildim" dedi.

'Müzakere sürecine katkıya hazırım'
AB Genel Sekreterliği görevinden, hükümete "uygun kadrolarla çalışma imkanı vermek" için istifa eden Murat Sungar'ın, Devlet Bakanı Ali Babacan'a müzakere sürecine her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğunu ilettiği öğrenildi. Sungar'ın ayrıca KEİPA Genel Sekreter Yardımcılığı görevi için düşünüldüğü öğrenildi.

Ada'nın öteki yüzü
Güney Kıbrıs, off-shore kıyı bankacılığı hesaplarının yoğunlaştığı, dünya finans şebekelerinin vergi cenneti adeta. Çok uluslu şirketlere sağladığı vergi kolaylıklarıyla ve gelecekte Ortadoğu, Doğu Akdeniz eksenli askeri stratejik yapılanmasıyla bölgede çok uluslu sermayenin merkezlerinden biri haline gelmeyi planlıyor Güney Kıbrıslı Rumlar.

Motorola ve Nokia'ya uyarı: Telsim'i satarız
Motorola'nın, Telsim'in uluslararası dolaşım gelirlerine el koyma kararı alması üzerine TMSF, Motorola ve Nokia'yı uyardı. Protokol imzalanmaması halinde, Telsim'i tek başlarına satacaklarını belirten TMSF, şartnameye de Motorola ile Nokia'nın alacaklarına ilişkin hüküm koymayacaklarını bildirdi.

Boru hatlarını mobil tim koruyacak
Enerji Bakanlığı, boru hatlarının güvenliğini sağlamak ve akaryakıt kaçakçılığını önlemek için özel mobil timler oluşturdu. Bakan Güler, akaryakıt mafyasının iki yılda 2.5 milyar dolar vergi kaçırdığını söyledi.

Memura keyfi cezaya son
Memur Disiplin Yönetmeliği'ndeki değişikliğe göre, memur hakkında bir soruşturma yapıldığı zaman bağlı bulunduğu sendikanın üyesi de disiplin kurulunda yeralabilecek.

 
Şaron'un utanç duvarına karşı 'graffiti' savaşı
'Banksy' adıyla anılan İngiliz graffiti sanatçısının yeni tuvali, BM'nin yasadışı olarak ilan ettiği ve yıkılma kararı çıkardığı İsrail'in, Filistin'le arasında ördüğü 'Utanç Duvarı'. Banksy, bu 'Utanç Duvarı', Filistin'i dünyanın en büyük açıkhava hapishanesine çevirmektedir' açıklamasını yaptı.
Misyonerlerin korkulu rüyası Deedat öldü
1980'li yıllarda Batı insanına dönük tebliğ çalışmaları ile binlerce insanın İslam ile şereflenmesine vesile olan Ahmed Deedat (87), vefat etti. Misyonerlerin korkulu rüyası olan Deedat son kitabını birçok devlet başkanına hediye etmişti.
Bakan Özak'tan
İngilizce Laz fıkraları

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın, yabancı heyetlerle yaptığı bazı görüşmeler sırasında İngilizce Temel fıkraları anlattığı ortaya çıktı.
Teröre karşı
topyekün savaş

Bakanlar Kurulu 6.5 saatlik toplantısında terörü masaya yatırdı. MİT Müsteşarı'nın brifing verdiği toplantıda, terörle topyekün mücadele edilmesi, yeni Terörle Mücadele Yasası'nın 2 Eylül'e kadar tamamlanması kararlaştırıldı.
Bahçeli, AB'yi
Erciyes'te bıraktı

Bugüne kadar AB'ye karşı olmayan ve Helsinki kararına destek veren MHP lideri Bahçeli, Erciyes'te Türkiye-AB ilişkileri için, "Ne Türkiye'ye ne de AB'ye hayrı olacak" dedi.
İhsan Kalkavan
Çin'de kaza geçirdi
9 Ağustos 2005
Salı


PİYASALAR


HAVA DURUMU

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

 
 
Y A Z A R L A R
  Ahmet Taşgetiren :   Ali Bayramoğlu :
Askeri - Dini Lise Askerin yetkileri ve Kürt sorunu
  Melikşah Utku : Akif Emre :
Yarın Turistik kuşatma
  Mehmet Şeker :   Davut Dursun :
Başbakan'la randevu   Kongreler, kavgalar ve
gözden kaçan bir ayrıntı...
  Vecdi Akyüz :   İbrahim Kardeş :
Üç Aylar Orucu   Gösterilen ve gizlenen
  Bekir Hazar :   EDİTÖR'E MESAJ
Dale... Dale Don Dale... Her türlü görüş, düşünce ve önerilerinizi doğrudan gönderin...
 
Mesaj Formu | Abone Formu | Künye | Online İlan
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED