|

Vaka patlamasına rağmen tedbir sıfır: Gaziantep'te bir günde 2 bin 768 kişiye ceza

Türkiye’de birçok ilde koronavirüs vakaları kontrol altına alınırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın işaret ettiği beş ilden biri olan Gaziantep sayı artmaya devam ediyor. Buna rağmen vatandaşlar tedbirlere hala uymuyor. Bu kapsamda yapılan denetimlerde bir günde 2 bin 768 kişiye sosyal mesafe kuralı ve maske kullanımını ihlalden idari işlem uygulandı.

10:09 - 2/08/2020 Pazar
Güncelleme: 10:22 - 2/08/2020 Pazar
Gaziantep'te koronavirüs tedbirlerine uyulmuyor.
Gaziantep'te koronavirüs tedbirlerine uyulmuyor.
Koronavirüs vakasının en fazla arttığı beş ilden biri olan Gaziantep'te vatandaşlar tedbirlere hala uymuyor. Yerel
lere göre; İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kent genelinde koronavirüs Kovid-19 tedbirlerine yönelik denetimler sürüyor.

Denetimler artırıldı

Bu kapsamda, Kurban Bayramı'nın ikinci gününde gerçekleştirilen denetimlerde, 2 bin 768 kişiye sosyal mesafe ve maske takma kurallarını ihlalden idari yaptırım uygulandı. Ekipler ayrıca 551 iş yerinde yaptıkları denetimlerde olumsuzluğa rastlamadı.





"Korona umurumuzda değil"

Öte yandan vaka sayısının arttığı beş ilden biri olan Diyarbakır'da da Kurban Bayramı ve sıcak havaları fırsat bilen çocuklar ise Sur ilçesindeki Anzele Parkı’nda süs havuzunda virüs tedbirlerini hiçe sayarak serinlemeye çalıştı. Çocuklardan Hasan Karagöz, sıcak havalardan bunaldıklarını belirterek, "
Koronavirüs hiç umurumuzda da değil. Virüs diye bir şey yoktur, çocuklar Anzele suyunu çok seviyor, Diyarbakırlılar da koronayıtakmıyor. Hava çok sıcak olduğu için bizde gelip yüzüyoruz
" dedi.

#ceza
#Gaziantep
#Kovid-19
#maske
#Sosyal mesafe
#yeni tip koronavirüs
4 yıl önce