|

The Economist seçim sonuçları açıklandıktan sonra 'Erdoğan gitmeli' yazılı Twitter kapak fotoğrafını değiştirdi

Geçtiğimiz günlerde hazırladığı dergi kapağıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saldıran ve Türkiye siyasetine yön vermeye çabalayan İngiliz The Economist dergisi skandal hareketinde ısrarı sürdürmüş, Twitter hesabında kullandığı kapak görselinde, "Erdoğan gitmeli" ve "Demokrasiyi koru" ifadelerine yer vermişti. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından derginin kapak fotoğrafını değiştirdiği görüldü.

02:09 - 15/05/2023 Pazartesi
Güncelleme: 02:53 - 15/05/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
The Economist 'Erdoğan gitmeli' yazılı kapak fotoğrafını kaldırdı.
The Economist 'Erdoğan gitmeli' yazılı kapak fotoğrafını kaldırdı.

Türkiye'de yapılan her seçim öncesi, Türk demokrasisini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan İngiliz The Economist geçtiğimiz günlerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "gitmesi gerektiğini" yazan, Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi halinde Demirtaş ile ilgili durumun "hızla iyileşeceği"ni belirterek kapak hazırlamıştı. The Economist daha sonra da Twitter hesabından "Erdoğan gitmeli" ve "Demokrasiyi koru" ifadelerinin yer aldığı bir fotoğrafı Twitter kapak fotoğrafı yapmıştı.

Seçim sonuçlarını görünce çark etti

The Economist'in bu tutumu kendi ülkesi dahil Türkiye'den sert tepkileri beraberinde getirmişti.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na fark attığını gören The Economist çark ederek Twitter kapak fotoğrafını kaldırdı.

The Economist, Erdoğan karşıtı görsel yerine Çin ekonomisinin yükselişini konu edinen bir ejderha görseli paylaştı.



#The Economist
#14 mayıs
#Recep Tayyip Erdoğan
#seçim
1 yıl önce