|

Milli Takıma özel lokum gönderildi

Cihan
00:00 - 20/06/2008 Cuma
Güncelleme: 10:23 - 20/06/2008 Cuma
Yeni Şafak
Milli Takıma özel lokum gönderildi
Milli Takıma özel lokum gönderildi

Avrupa Şampiyonası çeyrek final maçında Hırvatistan ile mücadele edecek A Milli Futbol takımına maç öncesi özel lokum gönderildi. Lokumu gönderen Mustafa Dede, milli futbolcuların artı bir güç kazanacağını belirterek, maçın 2-1'lik skorla milli takımın zaferiyle sonuçlanacağını ifade etti.


İSME ÖZEL KUTULARA KONULDU

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda grup elemelerindeki başarılarıyla Türkiye'yi sevince boğan Milli Takım bugün çeyrek final maçında Hırvatistan ile mücadele edecek. Bu maçta Milli Takım'ın biraz daha fazla enerjiye ihtiyacı olduğunu düşünen Dedezade Lokumları'nın sahibi Mustafa Dede hemen harekete geçti. Sipariş usulü lokum üreten Dede, Hırvatistan maçı öncesi futbolcular için özel lokum yaptı ve Viyana'ya gönderdi. Futbolculardan, teknik direktör ve yöneticisine kadar toplam 29 adet hazırlanan isme özel kutulardaki lokumlarla Atatürk Havalimanı VİP salonunundan geçen Mustafa Dede maç için umutlu konuştu. Dede, "Türk lokumunu yiyecekler. Artı bir güç kazanıp, maçı yenicekler" dedi.





Avrupa Futbol Şampiyonası grup eleme maçlarından Yunanistan karşılaşması öncesinde de Milli Takım'a lokum ikram ettiğini belirten Dede, "O maçı seçmemin nedeni Türk lokumuna sahip çıkmamızdan dolayıdır. O zamanlar Yunanistan, Türk lokumuna sahip çıkmaya çalıyordu. Biz de buna tepki olsun diye, futbolcu ve protokole lokum ikram ettik." dedi.


Geçtiğimiz hafta milli takımın yaşattığı sevinçten dolayı futbolculara ve teknik heyete isme özel ahşap kutularda çok özel lokum hazırladıklarını anlatan Dede, "Lokumu yiyecekler. Artı bir güç kazanıp, maçı yenecekler. Yani lokumu yiyip, maçı yenecekler" ifadelerini kullandı. Daha önceden F1 pilotlarına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aracılığıyla da lokum verdiklerini belirten Dede, lokumları havalimanı yetkililerine teslim etti. Dede, mücadelenin 2-1'lik skorla milli futbolcuların galibiyetiyle sonuçlanacağını ifade ederken, lokumlar sayesinde futbolcuların ilave goller atacağını temenni etti.


Lokumlar, Viyana uçağıyla, milli futbolculara ulaştırılmak üzere gönderildi.

16 yıl önce