|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD Kobani'ye silah indirdi

ABD'de Türk toplumunun temsilcilerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan,​ ABD'nin 3 gün önce terör örgütü PKK/PYD'nin kontrolündeki Kobani'ye iki uçak dolusu silah indirdiğini söyledi. Erdoğan, konuyu ABD Başkan Yardımcısı Biden'a sorduğunu belirterek, "Biden 'benim haberim yok' dedi. 'Benim haberim var' dedim" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
21:00 - 22/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:37 - 22/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de Türk toplumunun temsilcilerine seslendi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:



"Amerikan siyasetine görünür katkılarda bulunmanız bizler için önemli. Darbe girişiminde bulunan teröristlerle mücadelede ederken sizlerin de kalben bizimle birlikte olduğunuza şüphem yok.



Türkiye 17-25 Aralık'ta yargı ve emniyet bürokrasisi içindeki örgüt mensuplarının darbe girişimine muhatap olmuştu. 15 Temmuz'da ise TSK içindeki askeri üniformaya bürünmüş bir azınlık terörist grubunun darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı.



'Benim milletim şehadete yürüdü
'


Milletimiz sokaklarda darbecileri kovalamış, onlara dünyayı dar etmiştir. Dünyada bunun benzeri başka bir millet yok. Dolayısıyla milletimle iftihar ediyorum. Benim milletim şehadete yürüdü. F-16'lardan bombalar yağdırılırken, tanklar yürürken, gençlerimiz tankların paletleri arasına kendilerini attı. Güç silahlarda değil, onların F-16'ları, tankları varsa benim de milletim ortaya çıktı ve 'Benim de imanım var' dedi.



Bir şarlatanın arkasına takıldılar, yaparız dediler yapamadılar. Bu ihanet teşebbüsünü hep birlikte bertaraf ettik.



'

ABD'ye anlatamadık

'

15 Temmuz'un arkasında FETÖ var ama ABD'ye anlatamadık. 85 koli dosya gönderdik. Hala bu teröristi burada tutuyorlar.



Teröristlerden darbe gecesi dinlenir mi?


ABD Temsilciler Meclisi'nde bir FETÖ mensubu 15 Temmuz'u anlatmıştır, nasıl oluyor bu iş? Biz ABD düşmanı birisini çıkarıp parlamentoda konuştursak ABD yönetimi buna nasıl bakacak? 15 Temmuz'u bizzat darbeyi yapanlardan dinleyecek kadar siyasi iradeyi kaybetmişler. Teröristlerden darbenin yapıldığı gece dinlenir mi?






Türkiye'de yaşanan hadisenin, bir terör eylemi olduğu konusunda Amerikan kamuoyunu ikna etmek durumundayız.



ABD'nin bunu (Gülen'i) tutuklaması gerekiyor. Yoksa bu er ya da geç ilişkilerimize zarar verecek.Türkiye'de anti Amerikancılık yaygın' diye söylüyorlar kendileri. Kusura bakmayın, o milletimizin kararıdır.





'

Öyle veya böyle bu işi başaracağız'


Ilımlı muhaliflerle Cerablus'a girdik. DAEŞ'i oradan attık. 'Buradaki hat, artık bir terör koridoru olmayacak' dedik. Bitmedi, daha ineceğiz dedik. Şu anda güneye doğru iniyoruz. 'Uçuşa yasak bölge ilan edelim' diyoruz yaklaşmıyorlar. Öyle veya böyle bu işi başaracağız. Koalisyon güçlerinin içinde 65 ülke var. El ele bu DAEŞ'i bitiririz, hep bunu söyledim.




Üç gün önce Kobani'ye yine iki uçak dolusu silah indirdi Amerika. Kusura bakmasınlar, dün de Sayın Biden'a söyledim, 'Bundan haberin var mı?' dedim. 'Haberim yok' dedi. 'Benim haberim var' dedim. Aynı şey daha önce de oldu, yine Kobani'ye üç uçak indirdiler, silahların yarısı DAEŞ'e gitti, yarısı PYD'ye gitti. Ortada böyle acı bir tablo var. Dolayısıyla bizim sağlıklı bir şekilde Amerika ile el ele vermek suretiyle bu bölgedeki sıkıntıyı aşmamız lazım."







#Recep Tayyip Erdoğan
#ABD
#FETÖ
8 yıl önce