|

Özel zırhıyla Bab’a girecek

TSK destekli ÖSO güçleri, IŞİD'in yoğun yığınak yaptığı el-Bab'a doğru ilerliyor.

Yeni Şafak
04:00 - 21/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:20 - 21/09/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Operasyonlarda tanklara yönelik saldırıların önüne geçmek üzere önemli tedbirler alındı. Çöl şartlarında tankların korunmasına dair çok etkili bir tedbir almanın mümkün olmadığını, bölgenin hassas, düz arazi özelliğiyle doğrudan temasa açık olduğunu vurgulayan kaynaklar, buna karşın piyadelerin ve muhaliflerin önden giderek bölgeyi temizleyip tankların daha sonra gelmesi gibi tedbirlere başvurulduğunu kaydediyor. Ayrıca, IŞİD'in Rus malı güdümlü tanksavar silahlarına karşı bölgeye modernize edilmiş tanklar sevk edildi.



ROKETLERE DAYANIKLI


Trakya ve İstanbul'dan gönderilen yeni nesil güçlendirilmiş Leopard tankları dışında 'Sabra' olarak anılan modernize M60 tankları da el-Bab yolunda. Bu tankların zırhlarının, terör örgütünün kullandığı roketlere karşı daha dayanıklı olduğu biliniyor. “Operasyonda modernize tanklar kullanılsaydı daha hızlı ilerlenirdi" değerlendirmesi yapılırken, takviye edilmiş nitelikli tanklarla TSK destekli ÖSO'nun ilerleyişi artık daha hızlı olacak. Mehmetçik ayrıca, bölgeye tanklar girmeden önce hava araçlarıyla operasyonlara ağırlık vererek IŞİD hedeflerini etkisiz hale getirip bölgede güvenliği artıracak.



LEOPARDLAR GİRECEK


Alman yapımı Leopard tanklarının, ASELSAN'ın ileri teknoloji ürünleriyle etkili bir düzeye ulaştığı belirtiliyor. Tanklarda onu lazer güdümlü silahlardan koruyan uyarı sistemleri bulunuyor. Zırhları da güçlendirilmiş olan Leopard tankları, ASELSAN üretimi yeni nesil ateş kontrol sistemi ile her hava koşulunda hedefi vuruyor. Bu tanklar helikopterleri de ilk atışta vurabiliyor. Leopard dışında, nispeten daha eski teknolojiye sahip M60 tanklarında da bir dizi güçlendirme çalışması yapıldı. Zırhı güçlendi, 120 milimetrelik yeni toplarıyla menzili ve imha kabiliyeti artırıldı, gece görüş sistemleri eklendi.






#el-Bab
#TSK
#ASELSAN
#Leopard tankları
#IŞİD
8 yıl önce