|

Başbakan’dan güçlü mesaj

Başbakan Davutoğlu, DAEŞ’in açtığı ateş sonucu şehit olan Astsubay Nane’nin görev yaptığı Dağ Hudut Karakolu’nda incelemelerde bulundu. Davutoğlu’na ziyaretinde 3 bakan, Orgeneral Özel ve görevi devredeceği Orgeneral Akar eşlik etti. İki genelkurmay başkanlı ziyaret DAEŞ’le mücadele için önemli bir mesaj oldu.

Yeni Şafak
07:00 - 9/08/2015 Pazar
Güncelleme: 05:36 - 9/08/2015 Pazar
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör örgütü DAEŞ'in saldırısında Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin şehit düştüğü bölgede yer alan Dağ Hudut Karakolu'nu ziyaret etti. Ziyarette, 3 bakan, 1 eski bakan ile halef-selef genelkurmay başkanları Davutoğlu'na eşlik etti.


Ankara'dan 11.30'da, özel uçak “ANA” ile Gaziantep'e giden Başbakan Davutoğlu, havalimanından karayoluyla karakolun bulunduğu Kilis'in Eybeyli ilçesine gitti. Davutoğlu'na Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve bu ay görevini devredeceği Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eski Bakan Efkan Ala ve bazı milletvekilleri de eşlik etti.



VATANDAŞLARLA ÇAY İÇTİ


Yol güzergahında bulunan Elbeyli ilçesine bağlı Büyükkaracaören köyü girişinde, vatandaşların sevgi gösterisiyle karşılanan Davutoğlu, makam aracından inerek vatandaşlarla sohbet etti. Bazı vatandaşlar, Davutoğlu'nu Türk bayrağıyla selamladı. Elbeyli ilçesindeki bir kahvehanede de davet üzerine çay içen Davutoğlu, “Elbeyliler var mı bizden bir isteğiniz” diye sordu. Vatandaşların sınırda yeniden düzen kurulması yönündeki isteklerini belirtmeleri üzerine Davutoğlu, “İnşallah karşı tarafta düzen kurulursa sınır çok rahatlar” ifadesini kullandı.





ASKERİMİZE SAHİP ÇIKIN


Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin şehit düştüğü yeri görmeye geldiklerini belirten Davutoğlu, karakoldaki askerlerin bölge halkına emanet olduğunu ifade ederek, “Askerimize destek verin. O askerlerimiz size siz de askerlerimize emanet. Biz hepimiz iç içeyiz” diye konuştu.


Davutoğlu, şehit Astsubay Nane'nin öğretmeni olduğunu ifade eden vatandaşla da bir süre sohbet etti.



KULEDE BRİFİNG ALDI


Başbakan Davutoğlu ve beraberindekiler daha sonra, 24 Temmuz'da sınır hattındaki görevi sırasında DAEŞ militanları tarafından yapılan saldırıda şehit olan Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin görev yaptığı Dağ Hudut Karakolu'na gitti. 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı Dağ Hudut Karakolu'nda görev yapan askerlerce hudut tekmiliyle karşılanan Davutoğlu, bir askerin verdiği Türk bayrağını öperek teslim aldı. Askerlerle öğle yemeği de yiyen Davutoğlu, daha sonra gözlemevi kulesinde brifing aldı. Davutoğlu'nun, Suriye sınırındaki karakolda basına kapalı gerçekleşen ziyareti yaklaşık 1 saat sürdü.



Şehit Nane'ye taziye




Davutoğlu, karakol ziyaretinin ardından şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin ailesinin Gaziantep'teki evine geçti. Davutoğlu, şehit askerin Seyrantepe Mahallesi'nde, ay yıldızlı bayraklarla donatılan evinde, eşi Seher Nane ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti. Başbakan Davutoğlu'na eşi Sare Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, bazı bakanlar ve milletvekilleri eşlik etti. Bu arada, Davutoğlu'nun ziyareti sırasında da şehit askerinin evinin bulunduğu apartmanın önünde, ellerinde Türk bayrağı bulunan vatandaşlar toplandı. Başbakan Davutoğlu, çıkışta “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları atan bu vatandaşlarla tokalaştı. Davutoğlu ayrıca işadamı Selim Acar'a ağabeyi Mehmet Salih Acar'ın vefatı dolayısıyla taziye ziyaretinde bulundu. Davutoğlu'na ziyarette eşi Sare Davutoğlu da eşlik etti.



Dillerinde barış ellerinde kalaşnikof


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kilis ve Gaziantep'teki temaslarının ardından Şanlıurfa'ya geçti. Davutoğlu, Şanlıurfa'daki akşam yemeğinde STK temsilcileriyle bir araya geldi. Burada konuşan Başbakan, şunları söyledi: "Dillerinde 'barış' derken, ellerinde kaleşnikofu, zihinlerindeki terör kültürünü yok etmeden ve onları gizleyerek Türkiye'de bir kardeş kavgasının önünü açmak istediler ve son derece de pişkince. Bakınız şimdi Demirtaş'ın Brüksel'de verdiği mesajlara ya da sürekli dilinden barışı düşürmeyip 'çatışmazlığa dönelim' diye günlerdir söyledikleri sözlere. Bu nasıl bir pişkinliktir."



Şehit Yalçın Harekatı


DAEŞ'li teröristlerin saldırısının ardından Diyarbakır'dan kalkan F-16'lar, terör örgütünün Suriye'deki belirlenen hedeflerini vurmuştu. Operasyona ise Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin ismi verilmişti.



O karakola gitti





Başbakan Davutoğlu, PKK'lı teröristlerin uyurken şehit ettiği iki polisin çalıştığı karakolu ziyaret etti, vatandaşlara seslendi:


Buraya şehitlerimizi anmak için geldik. Polise, askerimize ve vatandaşımıza uzanan eller kırılacak. PKK, iki kardeşimizi haince ensesinden vurdu. Bunu unutmayacağız. İki polisimiz şehit edilince HDP sessiz kaldı. Gidip Avrupa Birliği'nden yardım istiyorlar, orada konuşuyorlar.



Buradan ilan ediyorum, 23 Temmuz'da Yalçın yiğidimizi öldüren DAEŞ terör örgütü veya herhangi bir başka örgüt, Suriye'den ülkemize bir tehdit teşkil ederse aynen 23 Temmuz gecesi gibi tepelerine biner, cezalarını veririz. DAEŞ'in haddini nasıl bildirdiysek bunların da haddini Kandil'de bildirdik.



MUTLAKA SORULACAK


Şimdi diyorlar ki 'çatışmasızlığa dönelim', evet dönelim. Ama çatışmasızlıktan kasıtları, yine başka bir gece, polislerimizi katletmekse, mahkeme kurup vatandaşlarımızdan haraç almayı kastediyorlarsa, buradan sesleniyorum, bir daha kamu düzenini bozan kim olursa olsun cezalandırılacaktır.


#Mehmet Yalçın Nane
#Davutoğlu
#daeş
#şehitler
9 yıl önce