|

Bebeğini öldüren anne-babaya müebbet

Bursa'nın Gemlik İlçesinde geçen yıl, gizli ilişki sonucu doğurduğu bebeği öldürüp bahçeye gömdükleri iddiasıyla yargılanan Ferda Demirtekin (21), bebeğin babası olduğu öne sürülen polis memuru Murat Çingiliç (38), Ferda Demirtekinin annesi Nuray Güven (40) ve babası Sebahattin Güven'e (45)ceza yağdı.

Yeni Şafak
15:38 - 25/11/2014 Salı
Güncelleme: 15:41 - 25/11/2014 Salı
DHA
Mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan Nuray Güven ile tutuksuz yargılanan bebeğin annesi Ferda Demirtekin ve babası Murat Çingiliç'e ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezsı verdi. Mahkeme, Sebahattin Güven'i de 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Gemlik'in Şahinyurdu Köyü'nde oturan Ferda Demirtekin, geçen yıl Orhangazi'de özel bir hastanede erkek bebek dünyaya getirdi. Haziran ayında aileye telefon açıp aşı vurulması için bebeğin sağlık ocağına getirilmesini isteyen sağlık görevlileri, çelişkili ifadelerden şüphelenince polisi bilgilendirdi. Bunun üzerine polis, Ferda Demirtekin ile annesi Nuray Güveni gözaltına aldı. Nuray Güven verdiği ifadede, kızının dünyaya getirdiği çocuğunun babasının, kendisiyle de ilişkiye giren Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Murat Çingiliç olduğunu iddia etti.

SİLAHLA TEHDİT EDİP BOĞDURMUŞ

Nuray Güven, doğumdan hemen sonra, kucağındaki bebekle buluştuğu Murat Çingiliçin silahla ile kendisini tehdit edip bebeği boğdurduğunu sonra da birlikte yaşadığı evlerinin bahçesine gömdüklerini, kızını ise bir süre sonra başkasıyla evlendirdiğini söyledi. Mahkemeye çıkartılan 4 şüpheli tutuklandı. Sanıklardan üçü daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilirken, Anneanne Nuray Güven'in ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.


DNA TESTİYLE BELİRLENDİ

Haklarında, Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde 'Adam öldürmek', 'Suç delillerini karartmak' iddialarıyla dava açılan biri tutuklu 4 sanığın yargılamaları tamamlandı. Duruşmada tutuklu sanık Nuray Güven ile tutuksuz yargılanan DNA testi ile bebeğin annesi olduğu tesbit edilen Ferda Demirtekin, babası Murat Çingiliç, dedesi Sebahattin Güven hazır bulundu.

Mahkemede son sözleri sorulan Nuray Güven, "Ben her şeyi, başından sonuna kadar anlattım. Eski savunmalarıma katılıyorum" dedi. Duruşmada söz alan Ferda Demirtekin ise, "Bu dünyanın, öbür dünyası var. Söylediklerimin arkasındayım" diye konuştu.

Savunmasında, Nuray Güvenin iftirasına uğradığını öne süren polis memuru Murat Çingiliç ise, "Benin hayatımı Nuray Güven kararttı. Mesleğimden oldum. Boş yere bir yıl hapis yattım. Yapılanlardan hiçbir haberim yok. Başka kendimi nasıl anlatayım" dedi.

Sebahattin Güven de, Hakim bey, eğer olayı bilmiş olsaydım, şu an üç kişinin katili olarak karşında olacaktım. Suçu gizlemiş değilim dedi.

BEBEĞİN BABASI DA TUTUKLANDI

Mahkeme heyeti, toplanan deliller sonrasında anneanne Nuray Güven, polis memuru Murat Çingiliç, bebeğin annesi Ferda Demirtekin'e 'Adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu', Sebahattin Güvene ise 'Suçu gizlemek'ten 5 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti Murat Çingiliçun tutuklanmasını, Ferda Demirtekinin ise karar onanmasına kadar Gemlikte denetim altında tutulmasını kararlaştırdı. Mahkeme, tutuklu Nuray Güven'in tahliye talebini ise kabul etmedi.

Bunun üzerine polisler, Murat Çingiliç'i cezaevine göndermek üzere gözaltına aldılar.

 
#evlilik dışı bebek
#bebek katili
#evlat katili
9 yıl önce