|

Cizre'deki tezgâh İHA'yla bozuldu

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu "Cizre'de bodrum katında 30 yaralı var iddiasıyla şov yapılıyor. 150 metre mesafede ambulansımız var. Bize, 'Güvenlik güçleri ateş ediyor, çıkmayız' dediler. Biz de İHA'lar kayıt altında, şu an çatışma yok dedik. O zaman çark ettiler" dedi.

Yeni Şafak
09:01 - 3/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:21 - 3/02/2016 Çarşamba
Diğer

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Cizre'de 'bodrum katında 30 yaralı var' iddiasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kurulan tezgahın İHA'lar

ile bozulduğunu belirten Müezzinoğlu

"Cizre'de bir evin bodrum katında 30 yaralı var" iddiasıyla şov yapılıyor. 4 sağlık çalışanı şehit edilirken bunların (HDP'li vekillerin) hiçbirinin sesini duymadık. 29 ambulans ekibi alıkonulurken, "Bunlar hayat kurtarıyor, bunlara dokunmak hainliktir" demediler. Bu süreçlerde sesi çıkmayanların ülkenin itibarını sarsacak duruşları göstermeleri şovun ötesinde bir kelimeyle izah edilemez. HDP milletvekilleri İdris Baluken ve Faysal Sarıyıldız ile görüşmelerimizde "Yaralı olmayan 9 kişi, 6 da hafif yaralı var. Diğerlerinin durumu ağır" dediler. Biz de dedik ki "O 9 kişi ellerini kaldırsınlar ve ambulansa geçsinler. Hastaneye götürelim ve ondan sonraki prosedürü yapalım." "Biz el kaldırarak çıkmayız. Tek tek çıkmayız" dediler. "Tamam. Toplu halde çıkın." dedik. Hepsinin kayıtları var. Ama dünyanın her noktasında şayet bir güvenlik sorunu varsa o kişiler ellerini yukarı kaldırır, tehdit oluşturmadığını gösterir. Onu da kabul etmediler" dedi.



Söz konusu eve 150 metre uzaklıkta

24 saat ambulans beklediğini vurgulayan Müezzinoğlu, Sabah'ta yer alan açıklamasında Türkiye, sivillere tıbbi yardım yapmıyor, insan hakkını ihlal ediyor iddiasına gerekçe üretmeye çalışıldığını belirtti. 3 zırhlı ambulans bölgeye gönderildiğini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, "Terör örgütü toplumdan destek alamadı, olanı da kaybetti. Bugün seçim olsa HDP barajın altında. Bunu onlar da görüyor. Yeni süreci "samimiyet, gayret ve duyarlılıkla" bütüncül götüreceğiz. Bölgeye, devletin şefkatini de kudretini de birlikte göstereceğiz" dedi.


#Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu
#Cizre
#HDP
#İHA
8 yıl önce