|

HSYK'dan flaş paralel yapı kararı

AK Parti'nin tek başına iktidar olamamasıyla ümitlenen paralel yapı, sosyal medyada, soruşturmalarda görev alan yargı mensuplarının, şüpheli avukatlarından af dilediği yönünde dedikodular ortaya attı. İddiaların asılsız olduğunu söyleyen HSYK Genel Sekreteri Bilgin Başaran, HSYK'nın paralel yapıyla olan mücadelesinin süreceğini belirtti. Başaran, şu anki siyasi durumdan faydalanarak 2. bir kamikaze hakim vakasının yaşanması durumunda ise gereğinin yapılacağı mesajını verdi.

Yeni Şafak ve
15:53 - 11/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:56 - 11/06/2015 Perşembe
Yeni Şafak

7 Haziran seçimlerinin sonuçlanmasının ardından AK Parti'nin tek başına hükümet kurabilecek sayıda milletvekili çıkaramaması üzerine, paralel örgüt seçim öncesi savurduğu tehditlerin dozunu arttırdı. Paralel yapı soruşturmalarında tutuklu bulunan 66 şüpheliye yönelik hukuksuz tahliye girişimi için avukatlar aracılığıyla kamikaze hakimleri kullanan örgüt, bu sefer de sosyal medya aracılığıyla dedikodular üreterek kaos yaratma çabasına girdi. Paralel yapıya yakın sosyal medya hesapları tarafından, paralel yapı soruşturmaları kapsamında tutuklama kararına imza atan hakimlerin pişman oldukları ve avukatlarla pazarlık içine girdikleri iddiası ortaya atıldı.



KARARLILIĞIMIZI GÖRECEKSİNİZ


Paralel yapının sosyal medyada hakim ve savcılara yönelik iftiralarıyla ilgili olarak HSYK Genel Sekreteri Bilgin Başaran, Yeni Şafak'a özel açıklamalar yaptı. Bilgin Başaran, paralel yapı soruşturmalarında görev alan hakim ve savcıların af dilediği, avukatlarla pazarlık yaptığı iddialarının hayal ürünü olduğunu söyledi. Başaran, sosyal medyada yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını, paralel yapıyla olan mücadeledeki kararlılıklarını hazırladıkları HSYK kararnamesinde kamuoyunun göreceğini belirtti.



2. KAMİKAZE VAKASINDA GEREĞİ YAPILIR


Öte yandan paralel yapı soruşturmalarında tutuklu bulunan 66 şüpheliye yönelik hukuksuz tahliye kararı


veren "kamikaze hakimler" Mustafa Başer ve Metin Özçelik gibi hakimlerin bu süreçte ortaya çıkabileceği belirtiliyor. Yeni bir kamikaze girişiminin planlanabileceği iddia ediliyor. HSYK'nın paralel yapı soruşturmalarında görev alan yargı mensuplarının arkasında olduğunu dile getiren HSYK Genel Sekreteri Bilgin Başaran, Mayıs ayında gerçekleştirilen kamikaze hakim vakasının bir benzerinin planlanması ve hayata geçirilmesi durumunda ise gereğinin aynı şekilde yeniden yapılacağını ifade etti.



#hsyk
#hsyk paralel yapı
#hsyk paralel yapı kararı
9 yıl önce