|

Kanlı sabah

İstanbul dün kara bir güne uyandı. PKK’lı teröristler önceki gece patlayıcı yüklü araçla Sultanbeyli’deki Fatih Polis Merkezi'ne intihar saldırısı düzenledi. Sabah saatlerinde ise olay yeri inceleme ekibine silahla ateş açıldı. İlk ateşle bomba İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken şehit oldu. İki terörist ise ölü ele geçirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/08/2015 Salı
Güncelleme: 06:46 - 11/08/2015 Salı
Yeni Şafak

Polis ve askere yönelik hain saldırılarını son bir ayda artıran terör örgütü, Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezi intihar saldırısı düzenledi. Gece saat 1'de yapılan bombalı saldırının ardından yangın çıkan 3 katlı polis merkezinde, kısmi çökme meydana geldi. Binanın yakınındaki bazı ev, işyeri ve araçlarda da hasar oluştu. Olayda 3'ü polis, 7'si vatandaş olmak üzere 10 kişinin yaralandı. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Sultanbeyli Devlet Hastanesine kaldırılırken, itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın da söndürüldü.



POLİSE İKİNCİ SALDIRI


Fatih Polis Merkezi önünde önlem alan güvenlik güçlerine sabah 06:45'te ikinci saldırı düzenlendi. Üzerinde sivil kıyafetler olan iki saldırgan bombalanan polis merkezine çıkan Ayşenur Sokak'a yürüyerek geldi. Birinde kısa şort ve üzerinde polis yeleği bulunan iki saldırgan bir süre kalabalığın arasında durdu. Saldırganlar bir anda kıyafetlerine gizledikleri silahları çıkartarak polislere doğru ateş etti.



ŞUBE MÜDÜRÜ ŞEHİT DÜŞTÜ


Saldırı sırasında olay yerinde bulunan Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Beyazıt Çeken hayatını kaybetti. Bu saldırıdan kaçan diğer saldırgan ise bombalanan karakolu yaklaşık 400 metre uzağında bulunan Afkan Sokak'e geldi. Burada elinde otomatik silah ve belindeki çanta ile yürüyen saldırganın rahat tavırları dikkat çekti. Bu sırada bir akrep aracı sokağa girerek saldırganın ardından silah sıkmaya başladı.



VALİ ŞAHİN LANETLİYORUM




İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sultanbeyli'de dün sabah saatlerinde meydana gelen çatışmada Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in şehit olmasıyla ilgili twitter hesabından bir mesaj yayınlayarak terörü lanetledi ve başsağlığı diledi. Şahin'in mesajında şu ifadeler yer aldı: “Hain terör saldırılarını lanetliyor, Şehit Şube Müdürümüze Allahtan rahmet diliyorum. Ailesinin, polisimizin ve milletimizin başı sağ olsun"



Bir haftada 3. canlı bomba




Güvenlik güçlerine yönelik kalleş saldırılarına devam eden terör örgütü PKK, bir hafta içerisinde üçünü kez intihar saldırısı düzenledi. 3 Ağustos'ta Ağrı Doğubayazıt'ta traktöre yükledikleri iki ton patlayıcı ile Jandarma Karakolu'na saldıran terör örgütü 2 askeri şehit etti. Saldırıda 31 asker de yaralandı. PKK, bu saldırıdan 3 gün sonra Van Başkale'ye saldırdı. Terör örgütünün üçüncü intihar saldırısını Polis Karakolu'na düzenledi. Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezi patlayıcı yüklü araçla saldıran örgüt 3'ü polis, 7'si vatandaş olmak üzere 10 kişiyi yaraladı. İntihar saldırısını düzenleyen terörist ise öldü.



DEVLETİN ZİRVESİ UĞURLADI




Şehit düşen Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken için İstanbul Emniyet'inde tören düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, ve çok sayıda polis katıldı. Törenin ardından Çeken'in naaşı memleketi Konya Cihanbeyli'ye uğurlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan törenin ardından Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.



Teröristler öldürüldü




Özel Harekat polisi ile teröristler arasında sıcak dakikalar yaşandı. Özel harekat polisleri 2 teröristten birini çatışma sırasında öldürdü. Diğeri ise elinde bombanın patlaması sonucu öldü. Şort giyen teröristlerden biri öldürülmeden hemen önce ateş açarken görüntülendi. Teröristlerin birisinin 1990 doğumlu Burak Boğakhan olduğu tespit edildi. Boğakhan'ın 2009 yılında terör örgütü kampında eğitim gördüğü öğrenildi. Canlı bombanın üzerinden ise Ayhan Gükçe adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktı.



Beyazıt Müdür şiir sevdalısıydı




İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü olarak görev yapan 3.Sınıf Emniyet Müdürü Beyazıt Çeken, 1973'te Konya'da doğdu. Askerliğini jandarma komando teğmen olarak yapan Çeken, 1995 yılında Polis Akademisi'ni bitirerek göreve başladı. Evli olduğu öğrenilen Çeken'in şiir yazmayı sevdiği belirtildi. Çeken'in ayrıca bir polis dergisinde anılar ismiyle bir şiiri yayınlanmıştı.



ANILAR

Anılarla yaşamak öyle zor ki;


Ardından akşamlar kadar, anmak seni,


Aramak... Çaresiz ve yorgun,


Mum gölgende ki hayalini.


Öyle zor ki dört mevsim yokluğuna dayanmak,


Gelecekten umutsuz anılarla yaşamak.


Öl ölebilirsen, haydi bitsin yaşam denen saltanat,


Akşam sensiz başlıyor sabah sensiz doğacak.


Ölmek!...


Nedir ki! sensizliğin yanında


Zor olan şey anılarla yaşamak



Şehidin babası emekli polis


Aslen Konyalı olan Çeken'in Cihanbeyli ilçesinde bulunan baba ocağına ateş düştü. Şehidin Gemecik Mahallesi'nde bulunan baba evine acı haber 112 Acil Servis ekipleri eşliğinde gelen askeri yetkililer tarafından verildi. Haberin duyulmasının ardından şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı. Şehidin babası Mehmet Çeken ile annesi Huriye Çeken'in feryatları yürekleri dağladı. Öte yandan şehidin iki çocuk sahibi babası Mehmet Çeken'in de emekli polis memuru olduğu öğrenildi.



3 örgüt birleşip saldırıyor


AYNI NOKTADA
BİRLEŞTİLER


Türkiye'nin terör örgütlerine yönelik başlattığı operasyonla, farklı örgütlerin birleşerek aynı anda saldırdığını belirten Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı Birol Akgün, “Türkiye'nin son zamanlarda başlattığı 3 büyük terör örgütüne yönelik operasyonlara karşı, bu örgütler 'yıkılmadık biz, hala ayaktayız' mesajı vermeye çalışıyor" dedi.



EYLEMLER DEVAM EDEBİLİR UYARISI


Terör ve Güvenlik Uzmanı Nihat Ali Özcan, “Bir tarafta PKK, diğer tarafta DHKP-C var. Bunların ikisinin de aynı zamanda baş göstermiş olması, genellikle bu terörizmin geçiş dönemlerinde yani büyük ekonomik, sosyal, siyasal çalkantıların olduğu dönemlerinde ortaya çıkar. Bu eylemler devam edecek gibi gözüküyor" diye konuştu.



DHKP-C'DEN PKK'YA DESTEK


Ankara eski Emniyet Müdürü Cevdet Saral, “PKK ile DHKP-C arasında görülmez bir birliktelik var. Olayların başından bu yana kitlesel bir eylem modeli tercih edilmedi, PKK tedbirli eylem modeli uyguluyor. Her iki örgüt Marksist ilkeler etrafından birleşiyor. Eylemlerin devam edeceği kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.



TERÖR SARMALININ İÇİNE ÇEKİYORLAR


Türkiye'nin ciddi bir şekilde terör sarmalı içerisine alındığını belirten Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Bülent Orakoğlu, “Geçmişte de çok yaşadık ama DHKP-C ve PKK arasında bir denge unsuru vardı. Biri kaybolunca diğeri ortaya çıkardı. Şu an bunların hepsi aynı anda terör sarmalının içerisine almaya çalışıyorlar" dedi.









#Sultanbeyli saldırı
#terör saldırıları
#Beyazıt Çeken
9 yıl önce