|

Kendi kazdıkları kuyuya düştüler

7 Haziran seçimlerinin ardından AK Partisiz bir Türkiye için harekete geçen çevrelerin oyunları seçim hükümeti sürecinde tek tek çöktü. Tüm formülleri boşa çıkan çevrelerin seçim hükümeti üzerinden kurdukları oyunlarını da Tuğrul Türkeş ile Levent Tüzel’in tutumları boşa çıkardı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/08/2015 Cuma
Güncelleme: 23:36 - 27/08/2015 Perşembe
Yeni Şafak

7 Haziran seçimlerinin ardından AK Partisiz Türkiye için harekete geçen çevrelerin tuzakları bir bir çöktü.


Seçimlerden AK Parti'nin tek başına iktidar olacak çoğunluğu elde edememesini fırsat bilen güç odakları, önce CHP önderliğinde yüzde 60'lık muhalefet bloku oluşturup, restorasyon hükümeti kurmayı planladı. Meclis Başkanlığı seçiminin ardından yaşadıkları hezimet ile bunun mümkün olmadığını anlayınca da bu kez AK Parti-CHP koalisyonu için baskı oluşturmaya başladılar.



ÜÇ DE TEZGAHIN PARÇASI


AK Parti-CHP arasındaki görüşmeler sırasında MHP lideri Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamalarla AK Parti'yi CHP ile koalisyon yapmaya zorladı. Bahçeli bir yandan da erken seçim açıklamalarında bulunurken, diğer yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesine yönelik çirkin ifadeler kullandı. CHP, MHP, HDP ve bazı çevreler ülkeyi hızla Anayasal süreçte bir erken seçime doğru sürükledi.



CHP ÖNCE EVET DEDİ AMA


CHP önce Anayasa gereği kurulacak seçim hükümetine bakan vereceğini açıkladı. Daha sonra bu kararından vazgeçen CHP seçim hükümetinde yer almayacaklarını deklare etti. MHP böyle bir hükümette yer almayacaklarını en başta açıklayan parti olurken, HDP'den de çelişkili açıklamalar geldi. HDP ilk açıklamasında kendilerine isim dayatılırsa seçim hükümetinde yer almayacakları yönünde tavır takınırken, daha sonra ağız değişitirerek, her şartta seçim hükümetinde yer alacaklarını belirttiler.



TÜRKEŞ-TÜZEL TEGAHI BOZDU


Önce AK Partisiz bir hükümet, ardından AK Parti-CHP koalisyonu için çaba gösteren güç odakları, bütün bunları başaramayınca son olarak AK Parti ve HDP'yi yan yana gösterecek bir seçim hükümeti planladılar. Bunun için CHP ve MHP, anayasanın ön gördüğü seçim hükümetine isim vermeme kararı aldı. HDP de her halükarda bu hükümette yer alma sözü verdi. AK Parti'ye kurulan bu tuzak da MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ve HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel'in tavrıyla boşa çıktı.


Seçim hükümeti, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında AK Parti, MHP, HDP ve bağımsızlardan oluşacak. Ülkeyi seçime götürecek kabinenin bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulması bekleniyor.



Türkeş'le 1 saat 10 dakika


Başbakan Ahmet Davutoğlu Geçici Seçim Hükümeti üyeliği teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş'i kabul etti. Başbakanlık Resmi


Konutu'ndaki kabul 1 saat 10 dakika sürdü. Konuttan ayrılırken otomobilinin camını açarak gazetecileri selamlayan Türkeş,


"Açıklama yapıp yapmayacağı" sorusuna "Sonra" yanıtını verdi.


#seçim hükümeti
#Devlet Bahçeli
#Levent Tüzel
9 yıl önce