|

Polemik savaşları

Bahçeli’nin HDP’ye oy verenleri ‘şerefsiz’likle suçlamasıyla başlayan gerilim karşılıklı açıklamalarla büyüyor. Polemikte, ‘3 bin kişilik liste’, ‘Selo namlı oğlan’, ‘bukalemun’ gibi sözler havada uçuşuyor.

Yeni Şafak
04:00 - 5/08/2015 Çarşamba
Güncelleme: 06:40 - 5/08/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
NUR BANU ARAS


MHP lideri Devlet Bahçeli'nin HDP'ye oy verenleri 'şerefsiz' olarak niteleyen sözleriyle başlayan polemik genişleyerek sürüyor.


Devlet Bahçeli'nin, İl İstişare Toplantısı'nda “Yalılarda viskisini yudumlayıp HDP'ye oy veren şerefsizler. Şimdi, HDP ile koalisyonu kurun" sözleri MHP ile HDP arasında polemik savaşına dönüştü. Bu sözlere önce HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 'şerefsiz kavramını kullanmaya kalkmasın, hadlerini bilsinler. Bin misliyle iade ediyoruz' sözleriyle tepki gösterdi.



TWITTER'DAN BOMBALADI


MHP lideri Devlet Bahçeli Twitter hesabı üzerinden "şerefsiz" tartışmasına tekrar katıldı. Bahçeli, "Hırsıza hırsız demekten korkmamak ne kadar zorunluysa, şerefsize şerefsiz demek o kadar yüksek ve milli bir sorumluluktur. Şahsen bu sorumluluğu yerine getirmenin huzurunu yaşıyorum." dedi.


Bahçeli'nin Medya ve İletişimden Sorumlu Başdanışmanı Metin Özkan ise önceki akşam bir televizyonda, “3 bin kişilik şerefsizler listesi" olduğunu belirterek, Bahçeli'nin sözlerinin arkasında olduğunu söyledi.



BUKALEMUN BENZETMESİ


MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ise, “Selo bilmelisin ki, 46 yıllık şerefli mazisiyle MHP şerefsize şerefsiz, namussuza namussuz der. Anasının eteğini giyip sokakta polis taşlayanlar kendilerini şerefli mi saymaktadır?" dedi.


HDP'ye 'bukalemun' benzetmesinde bulunan Büyükataman, bulundukları ortamın rengini aldıklarını, bu yüzden ciddiye alınacak bir taraflarının olmadığını belirtti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan da Bahçeli'nin bu sözleri bilinçli olarak söylediğini ifade ederek, “Vatan hainleri ortada zaten. Bu şerefsizler, doğuyu verelim kurtulalım diyenler. Bu kesimin vatan sevgisi yok. Her türlü şerefsizliğe öncülük yapan PKK ile birlikteliğe devam edenlerin, Devlet Bahçeli'ye dil uzatmaya gücü yetmez" dedi.



'Hakareti bırakın siyaset yapın'




MHP'den gelen bu suçlamalara HDP, yaptığı yazılı açıklamayla cevap verdi. HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, yaptıkları açıklamada, “Hakaret etmeyin, ülkenin sorunlarına ilişkin çözüm önerileri sunacak siyaset önerin" çağrısında bulundu: “Açıklama ve demeçleri küfür, hakaret ve terbiyesizlik içeren; diplomatik nezaket başta olmak üzere tüm insani nezaket kurallarından yoksun olan partinin genel sekreteri, kendi çizgilerine gayet uygun ama ülkemizde barış isteyen, aralarında çok sayıda MHP seçmeninin de olduğu milyonların asla kabullenemeyeceği yazılı bir açıklama yapmıştır. MHP yöneticilerini partimize yönelik saldırılardan vazgeçmeye, siyasi düşüncelerini ve ülkemizin sorunlarına ilişkin çözüm önerilerini halklarımıza sunacak bir siyasi düzeye davet ediyoruz." Öte yandan Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat, HDP'ye oy veren seçmenlere hakaret ettiği iddiasıyla Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundu.



#Devlet Bahçeli
#pkk
#terör olayları
#hdp
9 yıl önce